24 Mart, 2009

Amigurumi Muhabbet Kuşum

Çocukken evimizde olmayan hayvan yoktu. Sağolsun abim hayvanları pek sever sürekli olarak bir evcil hayvan alma isteğiyle babama giderdi. Balık, kaplumbağa, tavuk ve en son olarak muhabbet kuşlarımız. Muhabbet kuşu diyorum, çünkü 2 tane alınan muhabbet kuşu 32 tane olunca evde bakılamaz hale gelip en yakın pet shop'a satılmıştı. O zamandan beri hiç muhabbet kuşu göresim yoktu.

Amigurumi muhabbet kuşuma dün akşam ne yapsam acaba derken karar verip başladım.

Gözleri ve gagasını yine plastik malzemelerden yapıcaktım. Yaptım da. Ama sabitlemek için silikon tabancası kullanınca hoş olmayan bir görüntü çıktı ortaya. O yüzden gözlerini ördüm. Gagasını da yaşadığım tecrübeyle örgünün iç tarafından silikonlayarak sabitledim.İnci bayıldı bu kuşa. Bütün gece gakkk gakkk elinde gezdirdi.










7 yorum:

  1. Çok şirin olmuş. Kuşunu çok beğendim.. Bir de ses istiyoruz... Bu kuşu sarı-laci örersem Fenerbahçe kanaryasına benzer mi ?
    GumiSe

    YanıtlaSil
  2. Çok sevimli bir kuş olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı olmuş bu kuş yaa...Eline Sağlık...Yazdıgın ilk satırları okuyunca cok guldum ama yaa cok sempatık cumleler geldı....Sen bi de jako papagan ör Dilekçim:))))))) Kafes alır ıcıne koyarız sessız sessız dursun orda:)

    YanıtlaSil
  4. Jako papağan mı? Sessiz mi?

    İyi fikir :)

    YanıtlaSil
  5. Çok şeker!ne güzel olmuş,ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. merhaba inci,şimdi görüp mailden, yorumunu onayladım, ancak nasıl oldu ise yorumu bulamıyorum, kayboldu nasıl olur ki :( neyse, umarım güzel bir hafta ve hafta sonu geçirmişsinizdir. biz 1 haftadır ailece hastaydık :(

    eşek ayraç çok şeker, özellikle piglete ve kuşa bayıldım, piglet çok kişi tarafından beğeniliyor, sen de formunu çok güzel oturtmuşsun, ellerine sağlık inci, yeşil kuş favorim :) sevgilerimle....

    YanıtlaSil