03 Nisan, 2009

Amigurumi Bebek Nasıl Örülür?

Karışık bir konu benim için :) Uzun zamandır amigurumi örmeme rağmen halen daha cesaret edip bebek öremedim. Örmek istemiyor muyum? Kesinlikle istiyorum, ama yok olmuyor. Elim gitmiyor. Tuhafiyeye gidip bebek için ip alıyorum, birde bakıyorum benim bebek ipi zürafa, maymun, kuş, vs... başka bir obje oluvermiş. Bebeklerin saç ve yüz ifadelerini yerleştirmek sıkıntılı, zor ve riskli bir iş. Kaş yapayım derken göz çıkarılabilir :)

Arkadaşlarlardan nasıl öreceklerine dair sorular geliyor. Ama inanın ben hiç bebek örmedim. Ancak bu işin ustası başka bir arkadaşıma yönlendireceğim sizi. Sevgili amigurumi dostu Betül öyle güzel anlatmış ve resimlemiş ki. Bu konu kapanmış yani. İlk kez yapıyor bile olsanız yapamıyor olmanız imkansız gibi. Mutlaka bir bakın.
Peki ben :) Benim bu bebek yapma fikri konusundaki fobimi aşabilmem için zamana ihtiyacım var. Sağlıcakla.

6 yorum:

  1. :) canım benim ben de sana inci deyip duruyorum, sanırım o miniğinin ismi :) çok şeker olmuş bebeğin, tıpkı ismini aldığı amigurumi gibi , japon bebeklere benzemiş, hakkımda yazdıkların için mahcup oldum, teşekkür ederim, çok naziksin. yarın ve öbür gün sınavlarım var harıl harıl ders çalışıyorum, minik bir ara verip mailime kaçtım, yorumun ile haberim oldu, gözler için çok sevindim, harika bir şey bu, tebrik ederim.aa bu arada bebeğin eteğindeki işleme gözümden kaçmadı, süper olmuş,zaten detaylar özellik katıyor bu işe, ellerine sağlık. sevgilerimle...arada mailleşelim :)

    YanıtlaSil
  2. bu bebek cok sevımlı ellerınıze saglıkkk

    YanıtlaSil
  3. ay çok tatlı olmuş kızın .bayıldım .ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Betülcüm,

    Gerçekleri söyledim sadece. Bebek guminin ustası sensin :)Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Sanıyorum bu sınavlar açıköğretim sınavları. Çevremde bir çok kişi hazırlanıyor. Başarılı geçer inşallah.

    Bebeğe gelince. Arkadaşlar onu ben örmedim.Keşke örebilsem cesaret edip. Sadece görüntü olsun diye koydum. İnternetten bir resim sadece.

    YanıtlaSil
  5. Evet kesinlikle Betül`ün bebekleri cok güzeller hepsi ayri bir güzellik olarak cikiyor ortaya. Senin yaptigin bu bebekte cok sevimli,elbisesindeki isleme ve agzini yapisini cok begendim ben ;) sen güzel örüyorsun bence bebekleride hayli güzel yaparsin, bir süre bebeklerle calis gelisir eminim, resimdeki bayagi bir güzel cünkü.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ÖNCEDEN ÖRÜP GÖZLERİ BEKLEDİM HEMEN YAYINLAMAK İÇİN

    YanıtlaSil