24 Nisan, 2009

Amigurumi Kalp

Minik kalpler anahtarlık oldu.

Birkaç zaman önce Eminönü'nde Marputçular'da dolaşırken anahtarlık malzemesi görmüştüm. Fiyatı da uygun gelince, evde bulunsun yapılır birşeyler diyerek alıp kenara koymuştum. Bugün evdeyim bayram vesilesiyle. Dolapları karıştırırken bu anahtarlık malzemelerini görünce aklıma geldi bu kalpleri yapmak. Modelini buradan aldım, çok kolay. Hemencecik çıkıveriyor ortaya. Yeni başlayanlar için çok ideal bir model. O renkten, bu renkten yapayım derken bunlar çıktı ortaya işte.

Gelelim İnci'ye. Biliyorsunuz anneannede ki bahar temizliğinden dolayı İnci'ye bakıcı bakıyor. Ve dolayısıyla kendi evimdeyim. Çarşamba günü işten çıkıp eve gidince kapıyı bakıcımızla İnci açtı. Sarılıştık, koklaştık önce. Sonra bir baktım benimki ağzında birşeyler geveliyor. En çok korktuğum şeydir ağzına birşey atıp yutması ve nefes borusuna kaçması. Allah korusun diyelim. Aç kızım ağzını diyorum açmıyor. Ben tedirgin olunca bakıcımız kıs kıs gülmeye başladı. Niye gülüyor şimdi bu ???!!! diye sinirliyordum ki bizimki açtı ağzını. Ne mi varmış ağzında? SAKIZ.

Ne diyeyim şimdi. Bir haftanın sonunda bize kalan İnci'nin sakız çiğnemeyi öğrenmesi ???!!!

Gelelim diğer konuya. Bu benim için çok önemli. Bu sorunu yaşayanlara çare olabilir diye yazıyorum. Daha önce bahsetmişmiydim bilmiyorum. İnci anne sütünü bıraktı bırakalı kabız. Ne yapsak sonuç alamıyorduk. Elma, armut, kayısı, hoşaf, ıhlamur, fitil, sokol... ve daha sayamayacağım bir sürü yöntem. Yok yok yok. Çocuk dışarı çıkamıyor. Bazen beş gün geçiyor yine yapamıyordu. En sonunda fitille son veriyorduk kabızlığa.

Babamız ilaca karşı. Gerçekte çok gerekmedikçe kullanmıyoruz. İlaç vermiyoruz peki ne yapacağız. Yaptığımız araştırmanın sonucunda İnci'de protein yüklemesi olduğunu keşfettik. Keşfettik diyorum çünkü o güne kadar ondan mı kabız bundan mı kabız diyerek yediği bir çok şeyi, içtiği sütü kesmiştik ama protein yüklemesi olabileceği hiç gelmemişti aklımıza. Meğerse sabah kahvaltısında yediği yumurta sarısı ve peynir yaşadığımız kabızlığın başlıca sebebiymiş.

Neyse ki bulduk çözümü. Ve artık sorun tamamen ortadan kalktı. Bu problemi yaşayanlar varsa buradan uyguladığımız yöntemi ve yapılacakları inceleyebilirler. Biraz uzun oldu ama anlatmadan geçemedim. Sağlıcakla efendim.

5 yorum:

  1. Ama çok güzel bu kalpler ben de yapabilmek istiyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Canim sagol linkimide vermissin :)
    Yaa ben hic yasamadim kizimda sütü kesince böyle bir sorun ama, düzenli hergün yumurta vermiyordum mesela. Sizinki proteini cok almis yani, bari cözmüssünüz olayi, yavrum nasilda zorlanmistir yaa.
    Bende pek ilac taraftari degilim, yani eskiden ilac mi vardi diyorum genelde bir yeri yapiyorsa digerini zedeliyormus gibi geliyor bana ilaclar..Iyi yapiyorsunuz yani kücük bir bünyeye önce cözüm bulmaya calisarak hemen ilac vermeyerek ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok şeker olmuş ne güzel renk renk:)

    YanıtlaSil
  4. Uzmanamatör-- Yapılmayacak şeyle değil inan. İş başlamakta. Yapacağına inanıyorum.

    Kelebekgibi-- Link vermeden olmaz :)İnci'ye mümkün olduğunca ilaç vermemeye çalışıyoruz. Sorunu hallettik zaten. Çok şükür.

    Örgüeli-- Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. kalpler çok güzelolmuş ellerinize sağlık.
    bu kabız sorununu hiç kızımda yaşamadım ama en yakın arkadaşım yaşıyor.dediiniz gibi 5gün yapmadığı oluyor.
    ama onlarda ırsıymış.hiç araştırmadım ama ailedekilerde var bu sorun bilmiyorumki ailede bu sorun var diyemi bu çocukta böyle

    YanıtlaSil