04 Mayıs, 2009

Amigurumi Örgü Şemalarım-Amigurumi Pattern


Artık örgü şemalarım ile Pasaj da ki dükkanımdayım. Ayrıca bir de teşekkür etmem gerekiyor. Anneler günü için hazırladığım çiçek tasarımım vitrin ürünü olarak seçilmiş :)

Amigurumi örerken genelde internet üzerinden aldığım modelleri kullanıyorum. Bu konuda en büyük yardımcım ve kaynağım ETSY ve amigurumi kitaplarım. ETSY'de, amigurumi severlerin ördükleri modelleri şemalaştırarak sattıklarını gördüm. Beğenerek satın aldım. Yapanlara teşekkürlerimi sundum.

Peki ben böyle bir çalışma yapabilir miydim?

Önce birkaç küçük denemem oldu kendi bloğum üzerinden. Bir kısmını buradan yayımladım bir kısmını da mail yoluyla isteyen arkadaşlarıma gönderdim. Örülenleri gördükçe sevindim, gururlandım. Ardından yaptığım modeller için, şema isteği olunca artık bu işi yapmalısın diyerek kolları sıvadım ve bu noktadayım.

Uzunca bir çalışmanın ardından ilk amigurumi örgü şemamı satışa sunuyorum. Minik Helikopter. Hazırladığım bir kaç model daha var ama biraz zaman :) Açıkçası yaptığınız bir modeli, başkasının yapabileceği ve anlayabileceği bir formata dökmek hayli zahmetli. Bir modeli başlangıcından bitimine kadar kaleme alıp yazmam ve kontroller yaklaşık üç günümü aldı. Keyifli miydi? Kesinlikle.

İlk satışa sunduğum bu ürünüm toplam 4 sayfadan oluşan bir PDF dosyası. Modeli yapabilmeniz için gerekli olan tüm malzemeler ve model açıklamalı şema ile anlatılmakta, dolayısıyla yeni başlayanlar için ideal. Örnek bizden örmesi, üretmesi ve miniklere hediye etmesi sizden. Kolay gelsin efendim.

Şemalar PDF formatındadır. İlgileniyor ve ben de satın almak istiyorum diyorsanız. Buyrunuz efendim.

6 yorum:

  1. merhaba ben mine amigurumiye meraklandım çocukla çocuk sitesinden kapluş ve bebek ördüm ....sizi de bu çalışmalarımdan sonra takip ediyorum ilk yapacaklara çok güzel açıklayıcı bilgileriniz oldu sizi kutluyorum....bir çok kişiye yazmak istiyorum fakat URL yi bilmediğimden becememiştim siz bu bilgiyle sitesi olmyanlara kolaylık sağladınız teşekkürler ve başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. İLKİN NİŞANCIOĞLU4 Mayıs 2009 17:34

    ben beyaz kediciğin paternini bekliyorum,ilk önce ben alacağım:)
    İLKİN NİŞANCIOĞLU

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL AMA HAKSIZLIK VAR BEN SADECE SAYILARI ALMAK İSTİYORUM LÜTFEN BİR KOPYA BANASAT VEDE KREDİ KARTIYLA OLMUYOR MU.GERÇEKTEN ÖRMEK İSTEDİM BAŞLADIM UĞRAŞAMADIM BIRAKTIM.ÜSTELİK ÇOK GÜZEL FİKİR.HADİ HAYIRLISI

    YanıtlaSil
  4. Mine-- Amigurumi yapmayı seven ve merak salan arkadaşlarımın günden güne çoğaldığını görmek beni sevindiriyor. Bu konuda takıldığınız noktalarda yardım alabilirsiniz.

    İlkin Hanım-- Beyaz kediciğin de patterni gelicek. Ama zaman :)

    Örgücünine--Teşekkür ederim. Biraz uğraştırdı ilk pattern ama yeni birşeyler üretmek çok keyifli.

    YanıtlaSil
  5. Yeni çalışman hayırlı olsun canım.Biraz zahmetli diyorsun.ALLAH kolaylık versin.Zevkle yapmak çok önemli,zevkle yapıyorum diyorsun.Ne güzel.
    Sevgi ve sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  6. ÖRDÜM ÖRDÜM HEM DE İKİ TANE ÇINAR BAYILDI.ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil