11 Haziran, 2009

Turfanda Meyve ve Bir Üzüm Muhabbeti

Ben küçükken turfanda meyve diye bir kavram vardı :) Bahar gelince ve yaza doğru erik, çilek, kiraz, malta ve üzüm pazarda yavaş yavaş görünmeye başlardı. Fiyatları biraz pahalı olurdu ama çocuklar yesin diye illaki alınırdı. Ben de geçen gün İnci ile çarşıda dolaşırken mevsimin ilk üzümünü gördüm. Görünce çok sevindim. Ama fiyatını görünce elimi geri çektim. Amanın o ne fiyat öyle. Sanki et alıyorum :)

Satıcı çocuk farkına varmış olmalı ki. Abla çocuk için alıyorsun galiba, al şu kadarı şöyle olsun deyince İnci yesin diye aldım. Öyle alınca da küçükken babamın aldığı o turfanda meyveler geldi aklıma. Az olunca nasıl da lezzetli olur :)

Eve gelince üzümü İnciyle yıkadık. Tabağını aldı yemeye başladı. İçeriden bir gülme sesi geliyor, bir kahkalar atıyor bizim kız. Ne oluyor diye gidip bakınca ne gördüm sizce? :) Üzümü ağzına alıp ısırınca suyu fışkırıp gırççç diye bir ses geliyor ya ona gülüyormuş. Dayanamadım, İnci'nin kamerayı alma girişimleri eşliğinde kameraya çektim. Tabi tabağın sonlarına doğru kaçınılmaz son olarak işi iyice oyuna döktü ve elleriyle mıncıklamaya başladı.

Bu arada üzüm kabızlık şikayeti olanlar için ideal bir meyve. Daha öncede bu sorunla ilgili bir yönlendirme yapmıştım. İnci'de biz çok faydasını gördük. Denemekte fayda var derim. Sağlıcakla.

5 yorum:

  1. ayy maşallah kızımaaa elam gibi obur musun sende incilerin güzeli
    allahım nazarlardan saklasın
    yaseminkale

    YanıtlaSil
  2. ben onun miniş parmaklarını yerim :D nasıl da güzel üzüm yiyor kıkır kıkır.
    Süper ötesi bu çocuklar :)))

    YanıtlaSil
  3. Canım ALLAH bağışlasın inciye bayıldım.İnci gülüyor benide güldürdü.İncinin yanağına kocaman bir öpücük benden.
    Canım seni mimledim geçerken bir uğrayı ver.Konuyu sana teslim edeyim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. YaseminKale--Teşekkür ederim. Allah hepimizin yavrusunu korusun.
    OytunlaHayat--Yorumun için teşekkürler...
    Şanslı--Mim imi cevapladım :)

    YanıtlaSil
  5. ay hiç bu kadar güzel üzüm yiyen bir prenses görmemiştim maşallah yaaa içim gitti çok tatlı annesi allah bağışlasın benim yerime iyice bi kucaklayıp öp.adı gibi inci bebek

    YanıtlaSil