01 Temmuz, 2009

İnci ve Gelişmeler

İnci doğduğunda yalancı emzik vermek ve vermemek konusunda kararsız kalmıştım. Vermek istediğimde de hiç beklemediğim bir durumla karşılaşmıştım. Ben zannediyordum ki verince hemen alıp cok cok emecek. Ama olmadı işte. Hanımefendinin beğenisine uygun emziği bulabilmek için evde küçük bir koleksiyon oluşturmak zorunda kalmıştık. Koca bir sepet emzik :) Ama sonunda başarmıştık. Ne menem şeyse.

İşte o günden beri, İnci sıkıştığı her noktada emzik istiyordu. Daha ziyade morali bozukken ya da uyurken emiyordu. Neyseki geçtiğimiz hafta bu emzik işinden kurtulduk. Nasıl mı?

Bir kaç kez emziği küçük bebeklerin emdiğini ve artık onun büyüdüğünü anlattım. Ama anlatmak işe yaramadı. Önce tamam dedi ama akşam yatma vakti geldiğinde Memeeeeee diye başladı istemeye. Sonunda geçtiğimiz hafta benim tepem attı ve nereden duydum bilmiyorum ama emziğin üstüne karbonat sürüp verdim eline. Löp diye attı ağzına. Sonra eee diye çıkardı attı. Bak bozulmuş işte pis olmuş, hadi kızım onu çöpe atalım dedim. Ve beraberce gidip çöpe attık. Önce bozuldu bu duruma, bir kaç meme diye mızıldandı. İlk iki gün çöp kovasının içini kontrol etti. Arada memeyi alıp eee eee diye gösterip tekrar attı. Ama üçüncü günden sonra hiç istemedi. Ve sonunda kurtulduk bu olaydan.
Ve gelişmeler... Emzik bırakıldıktan sonra bizim kız iyice dillendi. Bunlar benim yakalayabildiklerim. Sırada bezden kurtulmamız var. İnşallah sorunsuzca hallederiz. Şans dileyin anacım :)

Karpuz-Paakuz
Çekirdek-Çikidek
Ayakkabı-Aakap
Terlik-Terke
Et-Eeet
Buyrun-Buuyün
Su-Bu
Anahtar-Anatar
İp-İp
Örgü-Ögü
Örtü-Ötü
Her türlü yiyecek maddesi-Mama :)
Beğenmediği her türlü şey-Ee Ee
Emine-Emi
Erdinç--Erdi
Ömür--Ömü
Baba-İya
Filiz-Fi
Dede-Dede
Anneanne-Nene
Kedi-Pis pis
Ağaç-Aaç
Ayak--Ayağ
Onaylaması gereken bir şey olduğunda-Pekki
Ve... her türlü maskaralık ve işaret dili :)

4 yorum:

  1. YERİM BEN ONU NENE DİYEN DİLLERİNİ BİZİMKİDE BANA NENE DEDİ ORDAN KALDIM NİNE NE GÜZEL İNŞALLAH BİRGÜN SEN DE NENE OLURSUN.EMZİKTEN KURTULDUNUZ SIRA BEZE Mİ GELDİ İNŞALLLAH KORKMA ONU DA ÇABUK ÖĞRENİR BUNLAR MUHTEŞEM BÜCÜRLER.ÇOK AKILLILAR ÇOK ÇOK ÖPERİM İKİNİZİDE

    YanıtlaSil
  2. benim kızda hiç alışmadı emziğe3kere aldım ııh
    bende artık zorlamadımve 2.5yaşında ama hiç ne emzik ne biberon emmişliği yok
    bezdende çoktan çıktık artık sadece gece yatarken bezliyorum
    ama bu yaz ondanda kurtulacaz inş
    emzikten kurtulması iyi olmuş çok bağımlılık yapıyormuş erkenden ayrılması en iyisi olmuş
    okul yaşına kadar emziğe devam edenler var ne yazıkki
    o dilleri yerim menn

    YanıtlaSil
  3. maşallh inciye.çok tatlı annesi.ısırımlık bişey olmuş..

    YanıtlaSil
  4. Örgücüoyuncakçınine-- Ninecim İnci'de anneannesine gelde nene diyor. Kolay geliyor hasbama. Emziği attık. Sıra bezde. tatilden gelelim onu da alıcam ele. Kendimi de hazır hissetmek istiyorum açıkçası. Sevgiler.

    Ayliz-- Ne güzel bezi atmışsınız. Darısı başıma. Emziği küçükken biz alıştırdık aslında. Zorla yani. Bereket hemen bıraktı. Bloğunuzu takip ediyorum.

    Smilena--Sağol Semra'cım. Hakikaten çıtır çıtır yiyesim geliyor bazen :)

    YanıtlaSil