02 Temmuz, 2009

Uzanmışım Kumlara, Güneş Damlar İçime...

Okullar kapandı. Sezonu bitirdik ama bizim işimiz bitmiyor anacım.
Cuma günü itibariyle 1 ay sürecek olan tatilime çıkıyorum. Çok yoğun bir program. Her anını değerlendirmek istiyorum bu yıl.
İlk hafta yolculuğumuz Nevşehir'e.
İkinci hafta Kuşadası yollarına çıkıyoruz. Kuşadası'na İnci'yi götürmeyeceğim. Bu tatil, çok çalışan babamız ve benim için. Gerçekten kafa dinlemeye ihtiyacımız var. Anneannemiz sağolsun destek olucak.
Üçüncü hafta kızım ve benim için planlandı. Analı kızlı gezeriz artık.
Dördüncü hafta ise tüm aile şirin bir tatil yöresine gideceğiz. İnci tatilin bu kısmında olacak. Ev ortamı olduğu için içim çok rahat. Geçtiğimiz yıl tatilde, İnci tam emekleme dönemindeydi. Kaldığımız Otel, çok nezih ve düzgün olmasına karşın yine de evimin rahatlığını aramıştım. Çocuklu aile için tavsiye edilir mi? Kesinlikle. Ama ben böyleyim işte. Bakalım, bu yıl çocuklu ikinci tatilimiz. 2 yaş çocuklu tatil tecrübelerimi dönüşte sizlerle de paylaşacağım ama geçtiğimiz yıldan bir kaç önemli notu yazmadan geçemeyeceğim;
  • Nereye giderseniz gidin yanınızda mutlaka çocuk için seyahat yatağını götürün. Ben çok rahat ettim. Düştü mü, sinek mi var, rahat mı yada değil mi endişesi taşımadım.
  • Çocuk için sinek kovucu losyon, şapka, deniz ayakkabısı, güneş kremi, nemlendiri ve cibinlik almayı sakın unutmayın. Sinek kovucu ve güneş kremi alırken en iyisini tercih edin. Marka vermek istemiyorum ama fiyatından fikir sahibi olursunuz zaten.
  • Ben yanımda sürekli yemek termosu taşıdım. Onun yiyebileceği yemekler olunca ayırıp termosa koydum ve diğer öğünde ne yiyecek düşüncesi taşımadım.
  • Uçak yolculuklarında kulaklarının zarar görmemesi için, iniş ve kalkışlarda bebek küçük ise emzirin, emzik emiyorsa emzik verin yada daha büyükse sakız çiğnetin. Geçtiğimiz yıl genelde emzirdim yada emzik verdim. Bu yıl emzik yok. Hanımefendi sakız çiğneyecek :)
  • Araba yolculuklarında ise yanınızda atıştırmalık birşeyler, meyve ve su mutlaka bulundurun. Tam bir can kurtaran oluyor. Ayrıca çocuk için otomobil koltuğu çok önemli. Hem çocuğun güvenliği ve konforu hem de annenin rahatı için.
  • Ve son olarak şunu söyleyeceğim. Şimdi bu kadar lafın üstüne bu söylenir mi demeyin ama maalesef bu böyle.Yanınıza her ne alırsanız alın yada nerede kalırsanız kalın hiçbirşey evinizde ki kadar rahat olmuyor :( ama en azından sorun yaşamamanızı sağlıyor.
Sanal alemde olacağım ama çok sık güncelleyemeyebilirim bloğumu. Sağlıcakla kalın.

6 yorum:

  1. ALLAH HAYIRLI YOLCULUKLAR HAYIRLI TATİLLER GÜZEL GÜZEL DİNLENİN İNŞALLAH.BOL BOL ENERJİ DEPOLA AMİLERİ SENİ ÖZLEYECEĞİZ.SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. canım şimdiden iyi tatiller...
    hazırlık listesi harika.bende daima aynı şeyleri yapıyorum ve rahat ediyorum..
    seni özliycaz..
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. iyi tatiller canım tabiki doya doya yaşayın tatilinizi

    YanıtlaSil
  4. Dilek kızım iyiyiz,sağ ol sıcaklarla boğuşuyoruz.Pek iş yapamıyorum kışın günler kısa olduğu halde ne çok iş çıkıyordu.Ailece hepinize güzel tatiller.İnci de yüzsün bakalım bu yılda denizden çıkmak istemiyecek kıpır kıpır koşacak durmadan.Allah kazalardan korusun.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Tatlım benim,GumiSe'n yer seni. İnciyle seni olağanca sevgimle kucaklarım.

    YanıtlaSil
  6. Örgücü Nine--Ninecim inşallah tatilde bol bol dinleneriz. Yeni sezona enerjik başlarız.

    Smilena--Semra'cım gidicem dedim ama örmeden de duramıyorum :)Alışmışım koşturmaya.

    Ayliz--Teşekkür ederim.

    Gumise--Bende seni çok öpüyorum Gumisem. Nida'yı öp benim için.

    YanıtlaSil