07 Ocak, 2010

Amigurumi Workshop Çalışmalarımız

Üniversite ikinci sınıftayken okul duyuru panosuna bir yazı asılmıştı. Yazıda şöyle yazıyordu. "Sınıf öğretmenliği programına katılmak ve bir meslek daha edinmek ister misiniz?"

Amaaannn dedim ne gerek var şimdi sınıf öğretmeni olmaya. Üç yıl boyunca ekstra derslere git, sınavlara gir, üç ay bir okulda öğretmenlik yapıp stajını tamamla, bıdı bıdı bıdı... uzunca bir süreç anlayacağınız.

Yok anacım dedim. Ben yapamam, uğraşamam, buyursun isteyen başvursun, okusun. Ben böyle deyip tavrı mı koydum ya sanıyorum herkes aynı düşenecek, kimse başvuru yapmayacak :) Meğerse ne çok meraklısı varmış bu işin. Hurraaa bütün sınıf başvurmuştu öğretmenliğe. Hâl böyle olunca "Sürüden ayrılanı kurtlar kapar" savunmalarıyla bende girip bitirmiştim. Kapı gibi diplomayı alıp da sürekli değişen hükümet politikalarına takılarak Fen-Edebiyat Fakültesi zedeler olarak atamamız yapılmayınca rafa kaldırmıştım benim meşhur diplomayı. Hem mesleki hem de fiziksel anlamda :)

Ta ki yaklaşık iki ay öncesine kadar... Nasıl mı?

Benim minik öğrencilerim ile yaptığım amigurumi çalışmalarımı takip eden ve biz yetişkinler için yok mu böyle bir çalışma diye soran maillerin ardından neler yapabiliriz diye tasarladık, projeleştirdik, uyguladık, olgunlaştırdık, deneyerek neler yapabileceğimizi gözlemleyerek sınırlarımızı belirledik... Ve yaşanan tüm bu güzel gelişmelerin sonunda da artık zamanıdır diyerek sizinle buradan paylaşmaya karar verdik.

Amigurumi workshop çalışmalarımıza başladık efendim...Hem de ne başlangıç :)

Hafta içi çalışıyoruz şimdi buna bir de hafta sonu çalışmaları eklenince evlere şenlik bir hale geldik. Elbette ki memnunum bu durumdan, tecrübelerimi paylaşmaktan ve paylaşılanların çevremdekileri mutlu etmesinden ben de mutlu oluyorum.

İsterseniz bugüne kadar neler yaptıklarımızla ilgili madde madde gidelim ki tüm merak edilenlere de yanıt bulmuş olalım. Hadi buyrun bakalım.

*Worksop çalışmalarınızı nerede ve hangi günler yapıyorsunuz?
Çalışmalarımı hafta sonu yapıyorum. Cumartesi yada Pazar sizin tercihinize göre günümüzü belirliyoruz. Randevular alınıyor, yer tarifleri uzunnnnnca yapılıyor :) ve evimde karşılıyorum amigurumi sever kursiyerlerimi.

*Workshop çalışması kaç saat sürüyor?
Saat 10:00'da başlayıp 15:00 'de bitiriyoruz çalışmalarımızı. Genel olarak izlediğimiz bir program var ancak ilk 20 dk. nın sonunda, kursiyer ile, o gün ne yapabileceğimiz şekilleniyor. Planlanan program içerisinde öğrencim zaten temel teknikleri biliyorsa daha hızlı bir ilerleme oluyor, eğer yeni başlayan biri ise ikinci bir kurs çalışmasına ihtiyaç duyuyoruz.

*Workshop çalışmasına kaç kişi katılıyor?
Genelde birebir çalışmayı tercih ediyorum. Ancak biz iki arkadaş geleceğiz olmaz mı diyen kursiyerlerimiz için de çalışma yaptık. Ancak tercihim günün istenilen şekilde değerlendirilebilmesi için birebir çalışma. Genellikle bu uygulama hem benim tarafımdan hem de kursiyerler tarafından daha çok tercih ediliyor.

*Malzemeleri ben mi getireceğim? Nasıl temin edeceğim?
Çalışma esnasında kullanılan malzemeleri biz temin ediyoruz. Sizin ayrıca bir malzeme getirmenize gerek yok. Neler mi var bu malzemelerin arasında?

2 adet Nako örgü ipi
2,5 mm tığı
1 adet amigurumi tur belirteci
1 adet makas
1 adet küt başlı etamin iğnesi
1 kutu renkli başlı toplu iğne
2 adet 10 mm mavi kedi gözü
2 adet 10 mm kahverengi göz
2 adet 14 mm sarı göz
2 adet 20 mm dikilebilir oynar göz
4 adet 12 mm oynar vidalı göz
4 adet 10 mm dikilebilir oynar göz
100 gr boncuk elyaf
1 adet metal malzeme kutusu
1 adet amigurumi temel örgü şeması
1 adet model örgü şeması-Tercih edilen model kişiye göre değiştirilebilmektedir.

*Workshop çalışmasında hangi konular uygulanıyor?
Temel konulardan başlayarak amigurumi oyuncak örerken gerekli olabilecek tüm püf noktaları işleniyor. İşlediğimiz konuları sıralayacak olursak;
Amigurimi başlangıç (The Chain)
Amigurumide turlar nasıl oluşmaktadır?
Sık iğne tekniği (Single Crochet)
Arttırma tekniği (Increasing)
Eksiltme tekniği (Decreasing)
Arkadan ilmek alma tekniği (Back loop)
Önden ilmek alma tekniği (Front loop)
Renk değiştirme tekniği.
El, ayak ve vücutta elyaf doldurma tekniği.
Amigurumi göz ve burun takma tekniği.
Göz ve burun nasıl işlenir?
Parçaların dikimi nasıl yapılır?
Sizlerin soruları ve öğrenmek istedikleri konular.

Çalışmalarımıza katılmak, daha detaylı bilgi ve randevu almak isterseniz mail adresimden iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla efendim.

8 yorum:

  1. NİNEM 2010 SÜRPRİZLERLE BAŞLADI BAKIYORUM.HADİ HAYIRLISI İNŞALLAH O KADAR ÇOK ÖĞRENCİN OLUR Kİ YARDIMCI ÖĞRETMEN ARARSIN.ONLARIN YAPTIKLARINI DA YAYINLARSIN ARTIK.SANAT OKULU AÇARSIN BİRGÜN NE DİYEYİM Kİ.AFERİN SANA.

    YanıtlaSil
  2. Dilekcim yakin olsaydik sirf seninle görüsmek icin hemde eglenceli olur diye katilmak isterdim :)
    Basarili bir sekilde devam ediyorsun, cok seviniyorum senin blogunda güzellikleri okuyunca :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tebrik edetrim .harika bir çalışma olmuş.bol amigurumili günler olsun.bende mi yapsam bursada böyle bişeyler acaba...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Bende formasyon aldım. Öğretmen olamasam da çok faydasını gördüm, özellikle çocuklarımı büyütürkene. Çocuklarımı yetiştirirken çok fazla sinirlenmiyorum. Geçen gün bir tanesi önce kapıları çizmiş, sonra meyve suyunu bizim yatağa dökmüş(yeni yatak almak zorunda kaldık), sonra da sen tut buzdolabında ne kadar yumurta varsa hepsini ipek halıların üstünde kır. Önce çok sinirlendim ama sonra hemen formasyonda aldığım eğitim aklıma geldi, sakinleştim. Formasyon hiçbi işe yaramazsa buna yarıyor en azından. Sizde workshop ta faydalarını görüyor olabilirsiniz.

    Bu arada amirgurumiler çok güzel. Ellerinize sağlık. Sevgiler. Nilgün

    YanıtlaSil
  5. Evet yakın olsaydık bende mutlaka katılmak isterdim dilekçiğim.Çünkü sizden öğrenmek istediğim çok şey var ve tabii ki seni tanımak da en güzel tarafı olurdu.İnşaallah bundan sonrasında da herşey gönlünce olur.sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ARKADAŞIM HEPİSİDE ÇOK GÜZEL YARDIMCI OLURMUSUNUZNEREDEN TARİF ÖĞRENEBİLİRİM

    YanıtlaSil
  7. yaptıgınız çalışmalar harika inanın imrendim size. bende artık kızımın bır örgü aoyuncağı olsun istiyorum yanlız ıstedıgım oyuncakalrın şemalarını bulamıyorum. mesela kolları ve bacakları hareketlı olan ayıcık ve orgu semasını nasıl bulabılırım şimdiden teşekkurler...

    YanıtlaSil
  8. merhabalar,
    çok heyecanla takip ediyorum sizi, birebir workshoplarınızı tekrar edecek misiniz? katılmayı çok istiyorum.

    sevgilerimle,

    YanıtlaSil