12 Ocak, 2010

Oooomajşşş

Son günlerde belki de en çok duyduğum kelime.

OOOOMAJŞŞŞ.

İnci'nin dilinden bu şekilde telefuz ediliyor tabi :) Her ne kadar gülücük ifadesi koysam da zaman zaman hiçbir ifade diliyle anlatılamayacak durumlara girebiliyoruz.

Ciddi bir iktidar mücadelesi içinde minik kızımız. Dolayısıyla mantıklı yada mantıksız her türlü konunun onun açısından yorumu olumsuz şeklinde dillendiriliyor. Ne menem "Terrible Two" imiş. Sizde durumlar ne alemde anneler?

Şu an için benim gözlemlediğim ve yaşadığım en pratik çözüm yolu sabırlı olmak, görmezden gelmek. Sakinleşince ve kendine gelip hiçbirşey olmamış gibi davranmaya başlayınca kozlar benim elime geçiyor demektir. İşte o zaman gözlerimi pörtletip de hanım kızımız ile konuyu bir kez daha konuşma vakti gelmiştir. Konuşabilmeye hazırdır en azından. Konuşuyoruz, özürlerimizi diliyoruz ama ne kadar sürüyor. Hiç belli olmuyor :) ancak bu davranışından hoşlanmadığımı bilmesi açısından önemli bir süreç.

Kendisi bu ara klarnete sarmış durumda. Gitar, mızıka, ud, flüt denemeleri de oldu kendisinin ama şu an için favorimiz klarnet. Onun deyimiyle düdük. Düdük çaldığını iddia ediyor. "Oooomajşş düdük o"

Boyunca klarneti debelene debelene çalmayı beceremeyince koltuğun tepesinden klarneti aşağı salmak suretiyle denemelerine devam ediyor :) Çözüm odaklı anlayacağınız?

Oyy oyy evlere şenlik bizim halimiz.

Workshop çalışmalarımıza gelince... Tüm hızıyla devam ediyoruz. Hafta sonu birbirinden değerli iki konuğum daha vardı. Ben konuğum demek istiyorum çalışmaya katılan kursiyerlerime. Cumartesi günü Selin Hanım ile kedi çalışması, Pazar günü ise Burçin hanım ile bir eşek çalışması yaptık. Bu sanata merak salan annelerin gün ve gün arttığını görmek ise mutluluk verici.

Sağlıcakla efendim...

3 yorum:

  1. İNCİM İNCİM YERİM SENİ KLARNETİNLE BİRLİKTE.ÇOK GÜZELSİN ÇOK,OKUMAK BİLE GÜZEL YAPTIKLARINI BİRDE İZLEMEK KİMBİLİR NASIL GÜZELDİR.
    MİSAFİRLERİN HAYIRLI OLSUN ÇOK MUTLU OLUYOEUM ÇOĞALIYORUZ DİYE NE GÜZEL DÜŞÜNDÜN DİLEKÇİĞİM

    YanıtlaSil
  2. Yerim ben onu.Oynama çocuğun geleceğiyle.Klarnet te çalar davulda (: GumiSEN

    YanıtlaSil
  3. Zor iş gerçekten çocuklara laf anlatmak... Benim Defnem'de terrible two, terrible three olarak devam etti mesela :) Hatta bu aralar terrible five bile söz konusu olabilir :) Sabır her şeyin başı dediğiniz gibi. Kolaylıklar diliyorum. Ama ne olursa olsun iyi varlar...

    YanıtlaSil