25 Şubat, 2010

Oyuncak Kütüphaneleri Açılıyor

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın yürüttüğü bir proje "Oyuncak Kütüphanesi"

Çocuklar aileden bir yetişkinle birlikte merkeze gelerek oyuncak kütüphanesinden istediği oyuncağı ödünç alabilecek. Belli bir süre evinde oynadıktan sonra iade edecek ve yenisini alacak.

Ayrıca, oyuncak kütüphanesinin ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını, paylaşma ve yardımlaşmanın zenginliğini, düzenli kullanma alışkanlığını, aldığı şeyi zamanında teslim etme sorumluluğunu öğrenecekler. Aileler ise O-6 yaşa uygun kitap ve oyuncaklarını tanıma, çocuklarıyla birlikte oynayarak oyun sırasında çocuklarının ihtiyaçlarını daha iyi anlama ve gelişimini takip etme fırsatı bulacaklar.

Oyuncak Kütüphanesi'nin içinde bir de hastane bulunacak. Bu hastanede bozulan oyuncaklar onarılabilecek. Oyuncakların tedavisine kütüphaneden yararlanan anneler de gönüllü olarak destek verebilecek.

Oyuncak Kütüphaneleri Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın desteklediği kadın ve çocuk merkezleri bünyesinde İstanbul'da Gültepe, Nurtepe, Bahçelievler, Kartal'da yer alacak. Kütüphaneler ayrıca Mardin, Diyarbakır ve Çanakkale Biga'da da açılacak.

Haydi amigurumiciler, biz de katkıda bulunalım bu projeye.

Ördüğünüz ve göndermek istediğiniz oyuncaklarınız için Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Beyoğlu Şubesi'nden Özlem ya da Şükran Hanım ile bağlantı kurabilirsiniz.

İrtibat Telefonu: 0212 292 26 72

İnanıyorum güzel şeyler olacak. Güzel gelişmeler...

Sağlıcakla.

6 yorum:

  1. aaaa ne güzel bir haber .link vererek ben de blogumda sözedebilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. AY NE GÜZEL PROJEYMİ.BEN VARIM KAMPANYA BAŞLAT.SENİN DE KANDİLİN MÜBAREK OLSUN İNCİYİDE SENİ DE ÇOK ÇOK ÖPERİM.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel bir gelişme. Özellikle oyuncak hastanesi barındıracak olmasını çok beğendim. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNİ AÇ MELEKLER GÜL KOYSUN, GÜLÜ KOKLA YÜREĞİN SEVGİ İLE DOLSUN.
    BU DÜNYA SANA VE SEVDİKLERİNE HEP CENNET OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  5. Nalan--Nalan hanım böylesine bir projeye destek olmanızdan mutluluk duyarım. Memnuniyetle...

    Örgücü Nine-- Sağolun ninecim. Kandiliniz hayırlı olsun sizin de. Dün Vakıftan Özlem hanım ile görüştüm. Kullanılabilir durumdaki her oyuncağı kabul ediyoruz dediler. Belki toplu olarak gönderirsek daha iyi olabilir tabi.

    Çocukla Çocuk--Çocuk olan evlerde öylesine çok kenarda bekleyen oyuncaklar var ki...İhtiyacı olanlar ile paylaşmak hoş olacak.

    Taze Nane--Teşekkür ederim. Sizin de kandiliniz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  6. ne güzel bir çalışma hele diğer illere de yayılması bu çalışmanın daha anlamlı kılmış izmirde varmı acaba kolay gelsin sizlere sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil