02 Mart, 2010

Kurumsal Kimlik ve İtibar

Öğrenmenin ve kendini geliştirmenin hiç bir zaman bitmeyecek bir süreç olduğunu düşünürüm her daim. Bu anlamda geçtiğimiz Cuma günü "Kurumsal Kimlik ve İtibar Yönetimi" konulu bir seminere katıldım. Uzman Can Çağdaş'ın verdiği seminer, kariyer anlamında uzun süredir katıldığım en etkili sunumlardan biriydi. Teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum kendilerine.

Seminer süresince güzel paylaşımlar, hoş kazanımlar yaşadık. Dinlediğim ve gözlemlediğim her türlü doneyi "Hayal Arkadaşlarım" adı altında bir kez daha değerlendirdim, sorguladım, sonuçlar çıkardım.

...Ve kendi adıma çıkardığım sonuçlar;

* Ne üretirsek üretelim, ister ürün ister hizmet; üretimimiz tüketiciye ulaştığında onda bir his ve duygu uyandırıyor. İşte o duygu müşterimizin bizi tercih ederek yola devam etmesine yada etmemesine neden oluyor.

* Ürünün yada hizmetin tercih ediliyor olmasının bir çok sebebi olabilir. Üretim biçimi, sunuluşu, amaca hizmet edişi, ambalajı, iletişim süreci... Bu liste sonsuza dek uzayabilir. Sadece biri yada birkaçı şeklinde değil, hizmetin bütünü şeklinde düşünmek gerekir. Sürekliliği olmayan bir tercihi tesadüf olarak düşünebilir ve yorumlayabiliriz.

*Kurum itibarı müşterilerinizle altı basamaklı bir sürecin sonunda oluşuyor.

Tanıma-Bilgi
Güven-Beğeni
İlişki Kurma Eğilimi
Memnuniyet
Bağlılık
Taraftarlık

E durup dururken niye anlattım ki şimdi ben bunları :)

Anlatasım geldi.

Yada yaptıklarımızın, yapmaya çalıştıklarımızın, yapabileceklerimizin doğru olduğunu bilmek ve uzmanından duymak onure etti sanırım.

Salı gününe de bitirdik, kalın sağlıcakla efendim.

2 yorum:

  1. Böyle seminerler çok yararlı oluyor.
    Ben de hemen senin gibi hemen kendimde denerim duyduklarmı ve öğrendiklerimi...Seminerden kendin ve bizler için güzel paylaşımlar ayırmışsın.Allah şaşırtmasın canım güzel ve doğru işler yapalımki,kafamız hep dik kalsın.
    Teşekkür ederim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sonuçlar kısmı çok doğru Dilek'cim, bıraktığımız iyi hislerle uzun yollar katederiz inşallah.
    Hayal arkadaşlarımın biz de bıraktığı hislerin en başında samimiyet geliyor, sevgiler

    YanıtlaSil