10 Mart, 2010

Ortaya Karışık

Uykucu maymuncuğum gibi uyumak istiyorum.

Sabahları kaygısızca uyanmayı, öğlene kadar uyuduğum halde mırıl mırıl sabah keyfi yapmayı o kadar özledim ki.

Nasıl böyle bir insan olunur onu da bilmiyorum hani. Bundan on yıl öncesini düşünüyorum da. Ben yine böyleydim. O zaman kendi geleceğim için kaygılanırken bugün kızımın geleceği için, eğitimi için, ona daha fazla ne verebilirim, nasıl daha iyi bir gelecek hazırlarım diye kaygılanıyorum. Ana-baba olunca anlaşılıyormuş tüm bunlar!

Sorumluluklarımı ve üstlendiğim tüm rolleri yerine getirebilmek adına tuhaf ve hiç bitmeyen bir koşturmacanın içindeyim.

Elazığ'da yaşanan deprem felaketi! Bakamıyorum, izleyemiyorum, okuyamıyorum. Öksüz ve yetim kalan çocuklar, canının bir parçasını kara toprağa bırakan analar babalar... Kerpiç evlerin aldığı canlar. Aklım, beynim, ruhum anlamıyor, kaldıramıyorum.

İnci'm ne durumda peki?

Bu ara puzzle yapmaya sarmış durumda. Ahşap, karton, katlı, saplı... muhtelif her türlü puzzle mevcut bizde. Onlarda yetmeyince arkadaşlarıyla değiş tokuş olayına girdik. Hepsi salonun ortasına dağıtılıp, her parçası özenle yerleştiriliyor :) Parça bulunamazsa? Oy oy oy. Ev altına üstüne getirilip, her bir köşeye girip çıkılarak o parça bulunuyor. Evde mobilize olmuş küçük bir Tazmanya Canavarımız var anlayacağınız.

Ayrılmadan bir tavsiye.

Philips Avent Ürün Müdürü Ayşen Hanım ve blog editörü Müge Hanım'ın hazırladığı yeni bir internet sitesini tanıtmak istiyorum sizlere. http://www.bebegimoldu.com/

İçeriğinde güzel paylaşımlar, faydalı bilgiler ve annelerin tecrübeyle sabit ipuçlarını bulabilirsiniz.

Son yazılarında bizden de sözetmişler. Abartılı listeler, reklam kokan haberler yok. Ne lazımsa o. İncelemenizi tavsiye ederim.

Sağlıcakla efendim.

8 yorum:

  1. Dilekçiğim,büyümüş anne olmuşsun ne güzel.İnciye canavar deme yerim ben o canavarı yoksa.Öyle büyüyor bunlar ninem Bizde oynuyoruz pazıllarla ama beraber.Tek başına yok nedense.
    deprem nasıl sinir bozdu bilemezsin.Sizin evleriniz yeni allaha emanet olun güle güle oturun.
    Maymun harika olmuş ellerine sağlım.koca gözlerine bayıldım

    YanıtlaSil
  2. Çocukların varsa o tembellik günlerinin gelmesi çoook zor:) Belki bir ara, üniversite döneminde ayrı bir şehire giderse, evlenip gittiğinde olabilir ama torunlar senin eline bakarsa gene tembellik hayal olacak:))

    YanıtlaSil
  3. bonito monito, te quedó encantador felicidades.

    YanıtlaSil
  4. Ödülün var bende canım :)

    YanıtlaSil
  5. Dilek Hanım Merhaba,
    Bloğumda sizin için bir ödül var, uğrarsanız sevinirim...gamze

    YanıtlaSil
  6. Maymuncuk çok şirin.
    Dilekçim, o öğlene kadar uyku sadece hayallerde artık , çalışmak çalışmamak da fark etmiyor, sabah erkenden kalkıp bin tane plana yetişmeye çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Örgücünine--Canavar, canavar :) Bir görseniz. Allah selamet. Maymunum için teşekkür ederim.

    Banuca--Ablacım çocuklar büyüyüp de uzağa gidince, bu kez de gittiler diye üzülüyor galiba insan. Anneciğimden tecrübe.Bana o günler masal gibi geliyor şimdi.

    Paqui--Teşekkürler.

    Özgün ve Sihirli şekerler--Canlarım aldım ödülümü. Teşekkür ederim.

    Çocukla Çocuk--Uyuyabilmek için çalışmak çalışmamak farketmiyor hakikaten. Her hafta sonu uyuyayım biraz diyorum. Nerdeeee. Bizim afacan 7'de uyanmış mesaiye başlamış bile.

    YanıtlaSil
  8. şekerim hemen bakıyorum bu siteye çünkü bende 6 haftalık hamileymişim süper isabet oldu...

    YanıtlaSil