24 Mart, 2010

Sıdıka


Hamarat Diva'nın mimarı Enhar Koç'un yazısı ile tebessüm ederek başladım güne ve bu tebessümün kaynağını mutlaka paylaşmalıyım sizlerle diye düşündüm.

Yazıyı okuduğumda Türkiyenin en önemli mizah yazarlarından Atilla Atalay'ın "Sıdıka"karakteri canlandı zihnimde. O yüzden koydum bu resmi :)

Her daim çevremizde yaşadığımız, samimiyet dozunu kaçırmaya müsait ilişkiler kurmaya çalışan insanların halet-i ruhiyesini anlatan mükemmel bir yazı. Bayıldım!

Şöyle başlıyor;

“Avam insanların birçok ortak özelliği vardır.

Mesela; ilk tanıştığınız dönem gösterdikleri aşırı ve lüzumsuz samimiyet. Onların “canım”, “bebeğim”, gibi kelimeleri tanışmanızın beşinci dakikasında kullanmaya başladığını görebilirsiniz. Buna en iyi örneklerden biri; Seda Sayan`ın “bacım” nidası olabilir. Bu tehlikelidir çünkü birebir ilişkilerde önce kendilerine ait hiç merak etmediğiniz saçma konuları anlatırlar, hemen ardından sizin mahremiyetinize girmeye çalışırlar. Onunla paylaşmayı hiç de düşünmediğiniz konular hakkında fütursuzca soru sorma hakkını kendilerinde görürler. Paylaşmazsanız, onlara göre ya ketumsunuzdur, ya kibirli. Simbiyotik yaşamayı ilke edindikleri için, sizinle de aralarındaki sınırı korumayı bilmezler. Paylaşmadığınızda da alınırlar. Dostluğuna güvenmeyin çünkü onun dostu olmak ışık hızıyla gerçekleşir. Bu size özel değildir.”

Mutlaka okuyun arkadaşlar. Tespitler öylesine güzel ki :)

Yazının tamamı için buyrun Denizkızı'nın sitesine birlikte gidelim.

Sağlıcakla.

3 yorum:

  1. aa çok teşekkür ederim:) mahçup oldum:)

    YanıtlaSil
  2. A SIDIKA YA LAF SÖYLETMEM ANNESİNE DAHA ÇOK BENZİYOR ANLATTIKLARIN BENCE.
    AY BACIM SEN DE ÇOK COOL SUN BİRAZ VICIK VICIK OLALIM
    SEVGİLER ÖPÜCÜKLER

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok güzel tespitler ... sıdıkayı bende bir ara hiç kaçırmadan izlerdim :)

    YanıtlaSil