04 Kasım, 2010

Demek Ki Doğru Yoldayız


Neden mi?

LÖSEV vakfını biliyorsunuzdur. Vakfın amacı; lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanısıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek.

Türkiye'de her yıl 1000-1200 yeni lösemili çocuk vakası ortaya çıkıyor. Bu durum bazen dar bütçeli ailelerde ebeveyni lösemili çocuk ile diğer çocukları arasında seçim yapmaya kadar zorluyor. Bu sebeple vakıf gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerde, gelir elde etmenin yanısıra, lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı ve bu vesileyle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Bugün okulumuzda LÖSEV tarafından bu amaca yönelik bir stand açıldı.

Stand lösemi hastası çocukların ve ailelerinin hazırladığı çalışmalardan oluşuyor. Elde edilen gelir ile her bir lösemili çocuğa umut olmak, ışık olmak amaçlanıyor.

Bu düşünce ile bende standtan bir kaç parça ürün almak için yaklaştığımda ne gördüm biliyor musunuz?

Bizim yaklaşık sekiz ay önce Hamarat Anne için hazırladığımız Pembe Kuzu'muz standta duruyor. Bir annemiz modeli beğenerek almış, örmüş ve satışa sunmuş. Şaşırdım, duygulandım, heyecanlandım!


Şaşırdım; çünkü "Demek ki dedim dedim doğru işler yapıyoruz" doğru yerlere ulaşabiliyoruz.

Duygulandım; çünkü "Yavrumun hastalığına maddi anlamda nasıl destek olabilirim?" in arayışı içindeki annelerin azmi duruyordu orada.

Heyecanlandım; çünkü başka ne yapabiliriz düşüncesi ile binbir fikir belirdi zihnimde. Belki bizde küçücük bir umut olabiliriz çocuklarıımız için diye düşündüm.

Hastalık ile mücadele eden yavrularımıza ve ailelerine acil şifalar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Sizlerle de paylaşmak istedim bugün yaşadığım bu anlamlı durumu. Sağlıcakla efendim.

7 yorum:

  1. bu konuda herhangi bir yardımım olursa ben seve seve yardıma hazırım. Bahsettiğiniz okul neresi bilemedim ama herhangi bir etkinliklte elimden ne gelirse ben varımm

    YanıtlaSil
  2. Dilek'cim ben uzun zamandır LÖSEV'in çalışmalarını takip ederim, Ispanak diyede bir dergileri var, LÖSEV anneleri, el işi ürünlerinin yanında, tarhana, makarna vb gibi ev ypımı ürünlerde satıyorlar. çok güzel hareketler bunlar Dilek'cim, birçok yerde gördüğümüz bu standlara yaklaşalım alış veriş yapalım onlara destek olalım. aslında belki sitelerimizde reklamınıda yapabiliriz, destekliyorum bütün kalbimle..

    YanıtlaSil
  3. Arzuco--Arzucum aslında hepimiz birer oyuncak örüp göndererek standlarına destek olsak o bile çok önemli. Bahsettiğim okul benim çalıştığım kurum. İstanbul'da özel bir ilköğretim okulu.

    YanıtlaSil
  4. Banubebek--Banu'cum ne güzel bu işe gönüllü olmak, tanımak, destek olmak. LöSEV'i uzaktan tanıyordum ama vakfın çalışmalarının detaylarını bu proje ile öğrenmiş oldum. Okulda her gün bizlerde yeni birşeyler öğreniyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Ay ne güzel.Peki sadece örgü oyuncakmı satılıyormuş ?

    YanıtlaSil
  6. merhabalar, lösev'i ben de takip ediyorum. inşallah böyle bir standa ben de denk gelirim. bir aydan uzun süredir benim de bebeğim hasta, hastanede bulunduğumuz dönemde Lösemili çocukların yattığı bölüm çok yakındı bize.. maddi ve manevi çok yıpratıcı bir süreç, çocuklukları hastanelerde tükenen çocuklar... Allah yardımcıları olsun.. tabi ki biz de bu yardımlara aracı olalım. bu tarz bir kampanya düşünürseniz, beni de haberdar ederseniz sevinirim...

    YanıtlaSil
  7. tüm hastalara acil şifalar diliyorum hastane hastane gezerken bende tanık oluyorum bu aralar acı duygulara...Allah yardımcıları olsun elimizden ne gelirse yapmaya hazırız...

    YanıtlaSil