25 Kasım, 2010

Sıfır Kilometre Erkek Aranıyor



Var mı böyle bir adam :)

Yaklaşık bir aydır sabahları işe eşim bırakıyor. Önce İnci anneanneye uyur halde teslim ediliyor, ardından çorbacıya gidilip dumanı üstünde çorba hüpletiliyor sonra ben işe bırakılıyorum ve nihayet kocamcım işe gidebiliyor :) Yol böyle uzayınca sohbet etmeye de fırsat doğuyor. Sohbetimiz uyku mahmurluğu ile ele alınan lüzumsuz mevzulardan oluşuyor :) Bir gece önce seyrettiğim bir dizi, akşam yemeğinde ne yenilebileceği, İnciden inciler, işyerinden anektodlar... Çok önemli yani :)

Bunları konuşmak yerine otuz dakika arabada tatlı bir uyku kestirsene be kadın!

Bu sabah ki konumuz ise (izlemediğimiz hatta sesini duymaktan bile rahasız olduğumuz!) izdivaç programlarıydı. İzlemedim de nereden biliyorum. Disko Kralı'ndan.

İzlediğim videoda; bir hatun kişisi çıkıyor ekrana onu da isterim bunu da isterim, osu da olsun, busu da olsun sayıyor? En sonunda bomba sorular geliyor.

-Denizi sever misiniz?
-Adam "Severim" diyor.
-Yüzer misiniz beyefendi?
-Adam şaşkın şaşkın "Yüzerim, yüzmeyi severim" diye cevaplıyor.
-Hımmm diye tepki veriyor hatun kişisi.
-...Ve yine bir Hımmmm "Peki dalar mısınız?"
Salonda bir kahkaha patlaması!

Biraz daha izlersem ben dalıcam kadına!

Bu nedir arkadaşlar. Var mı böyle bir adam? Kariyer sahibi, zengin ve de yakışıklı. Lüks bir semtte evi, katı yatı arabası olacak. Seyahat etmeyi sevecek, yaşatmayı sevecek... Lan manyakkkkk. Çok afedersiniz ağzımı bozdum. Sen kimsin, necisin de çıkıyon bunları isteyebiliyon. Adamcağızcık belli ki yalnız. Hayat arkadaşı arıyor. Aman diyor bu kadın da eş arıyor, talip olayım, yuva kuralım, mutlu olalım. Kime gidip de ben evlenmek istiyorum derim, gideyim de talip olayım. Canım amcamcım. İyi niyetli. Ama kadın kurt. Gözü dönmüş. Yok böyle birşeyyyy yaw.

Evlilik fedakarlık demek. Aynı payda altında buluşabilmek demek, paylaşmak demek, kendinden önce karşındakini düşünmek demek, demek de demek yani.

Benim gözlemim; ister cahil olsun, ister alleme-i cihan, ister fakir, ister zengin hangi erkek olursa olsun kendinden üstün bir kadınla birlikte olmaktan hoşlanmıyor, istemiyor. Hiçbir kadın da kendinden zayıf ve güçsüz bir erkeği eş olarak seçmiyor. Doğada da böyle. Dişiler güçlü olanı, erkekler güzel olanı tercih ediveriyor.

Benim anlamadığım kadın hem kariyer sahibi olacak, hem eli para tutacak, hem iyi bir eş, hem mükemmel bir anne olacak, güçlü olacak, çok bilecek, cevval olup ezdirmeyecek kendini. E be kardeşim bu erkeğin içgüdülerinden gelen neslini koruma, eşini kollama, kol kanat germe misyonunu kim üstlenecek :)

Kadın böyle ota .oka ben yaparım diye atlayınca, erkekte "E yap kardeşim, buyur yap" diyor tabiii. Sonra da duyarsız, ilgisiz, vurdum duymaz deyip suçluyoruz herifleri.

Biraz az bil yahuuuu! İşyerinde patronuna, çalışanına, seni ezmeye çalışan kendini bilmeze bil yine! Ama eşine, ya da eş olarak seçmek istediğin kişiye bilme. Ya da fazlaca bilme. (Yoksa kaçıyorlar) Acık sus. Bekle, düşün, sinirin yatışsın öyle bil. Hatta canına oku :) Bilecen de ne olacan! Biraz gönlünü hoş tut şu adamın.

Çevremde evlenilecek adam yok diye, ağzını yaydıra yaydıra ben evlenmeyeceeeeem diyenlere dikkat edin, hepsi bu çok bilenler :) Bulsalar bu tarz kelaynak enayiyi atlayacaklar ama yok maalesef öyle biri :) A dur dur, bir de savunması hazırdır bu kişiliklerin. "Ben böyle mutluyum."

Alll sana mutlusun! Evlilikten, yuva kurmaktan, paylaşmaktan, geleceği hayal etmekten, çoluk çocuk sahibi olmaktan güzel şey var mı ayol hayatta? Var da biz mi bilmiyoz.

Ammaannnn nerden açıldı çenem. Banane bilenden, bilmeyenden, isteyenden, istemeyenden. Öle kaptırdım işte. Uzar bu mevzu. Sağlıcakla güzel günler.

14 yorum:

  1. çok güldürdün beni sabah sabah.sana katılıyorum ayrıca.bu insanlar delirmiş mi ne.çıkıp oraya utanmadan taleplerde bulunuyorlar...

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel ve anlamlı bir yazı olmuş :)

    Ama şu da bir geçek ki benim gibi kendini ezdirdiği halde hala gerçek aşkı bulamamış insanlarda var.Bende durum tam tersi;çok mütevazi davrandığım için kıymetim bilinmiyor.Ama artık braz burnu büyük davranmayı denicem belki kazanırım bigün :)

    YanıtlaSil
  3. Smilena--Wallaha sorma Semracım. İnsanlar nasıl doyumsuz olmuş. Ağzım açık izliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Fulya Bozkurt--Fulyacım galiba ikisinin ortasını tutturmak lazım. Ne çok ezileceksin ne de ezdireceksin. Ama şuda bir gerçek ki evlilik her şeyi ile fedakarlık yaparak yürüyor. İnşallah gönlüne göre bir eş çıkar ortaya da şöyle kırk gün kırk gece süren bir düğün izleriz. Ablanın evlilik sürecini hayranlıkla izlemiştim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Valla sabah sabah böyle güzel bir noktaya temas etmiş bir yazıyı okumak çok keyif verdi. Hele de anlatımına bayıldım. Sanki almışsın içimizdekileri yazıya dökmüşsün gibi oldu. Amannn dünyada bunlardan çok ama bunlara pabuç bırakamayacaklar da çokk onların hakkından en iyi onlar gelir. İnsan ne yaparsa kendi eliyle yaparmış. demekki istedikleri hayatı yaşıyorlar. Bırak yaşasınlar, daha doğrusu yaşadıklarını zannetsinler...

    YanıtlaSil
  6. Şu tv yi açıp da adamaıkıllı zleyecek bir şey var mı ki acep? Şükürler olsun ben nerden, nasıl bilmem ilişiğimi kestim tamamen... çocuk kanalalrı, belgesel kanalları açık anca, belki de ondan.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. :))) ay evet, kesinlikle dogru. :)

    YanıtlaSil
  8. merhabalar yazınızı zevkle okudum tesadüfe bakın bu gün evdeydim izdivaç proğramı izledim ama hangisiydi unuttum..köyden gelen ve çiftcilik yapan bir adam gayet entel görünen bir bayana talip oldu ve kadın kendisinden nerdeyse 10 yaş büyüktü..inan şok oldum ne oluyor bizim topluma ..birey olarak ezilme ve ezme konusuna da çok güzel değinmişsiniz düşüncelerinize katılıyorum 30 yıllık evli biri olarak..sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
  9. :))))))))))))))))))))) .

    yuva kurmaktan, paylaşmaktan, mutluluğu hayal etmekten, çocuk sahibi olmaktan ve sevmekten güzel bir şey yok bu hayatta...

    darısı başımıza :))))

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Amanınnnnn benim arkadaşımı ne çok sinirlendirmişler...Kapatırım o kanalı::))Ne güzel içinden geldiği gibi anlatmışsın.Sanki eşya alıyorar.Çok onur kırıcı:(
    Paylaşım için teşekkürler.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Selmanın sepeti--Selma'cım aslında çevremde böyle düşünenlerin olduğunu görmek iyi geldi bana. Hayretle izliyorum çünkü televizyon programlarını. Toplumumuz nasıl bir dejenerasyon içinde ve nasıl bir yolda anlamış değilim :(

    YanıtlaSil
  12. Deli Anne--Gerçekten öyle. Hele hele akşamları tam da yemek saatimize gelen haber programlarını açmamak ve izlememek için binbir takla atıyorum. En iyisi belgeselleri izlemek galiba.

    All So Cute--Teşekkürler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  13. Bilge--İzlememek için özel çaba sarfetmek lazım zaten. Tüm kanallarda farklı isimlerle aynı tür programlar. Evlenmeye ve evlendirmeye meraklı toplumuz vesselam :) Genlerimizde çöpçatanlık var.

    Sihirli Şekerler--Öyle gerçekten :))En güzel mutluluk insanın yuva kurması. En doğru zamanda kalp eşinizi bulmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  14. Şanslı--Tam kapatmalık Gönül'cüm :) Ne denli onur kırıcı olsa da alan da satan da gayet memnun. Bilinmez ve tuhaf :))

    YanıtlaSil