26 Ocak, 2011

Diyet 2



Canım sıkkın.

Dün diyetisyen kontrolüm vardı.

Koca bir hafta, aç bilaç dolaşıp tartıya çıkınca daha üçüncü haftamızda olmasına karşın yarım kilocuk vermiş olmak canımı sıktı. Daha yolun başındayız. Şimdi ağır ilerlerse sonra ne olacak acaba!

Başlangıç: 66.5
1. Hafta: 65.1
2. Hafta: 63.9
3. Hafta: 63.4 !

Oysaki nasıl da kahraman gibi çıkmıştım basküle. Zayıf olayım diye üstümdeki tüm fazlalıklaları atsam da sonucu görünce gözlerimi yamulta yamulta, panda edası ile indim aşağı.

Ben bu basküle inanmasam olur mu?

Şuncacık alet kasımı, suyumu, yağımı, boyumu ölçüyor. Ya psikolojimi. Ona bakan yok! Otu boku ölçeceğine, ölçse ya yaşadığım sıkıntıyı, azmi, eziyeti. Ona da puan verse ya. Bak onda nasıl kapıyorum puanları, bonusları.

Plöffffff

Neden böyle oldu acaba diye düşünmekten alamıyorum kendimi?

Kaçamak yaptığım tek konu pazar günü sevgili Banu'nun getirdiği boyozlardan yarım dilim yemek ve evde yapılan bir doğumgünü pastasının ucundan bir iki çatal almak. Yani o pasta bol kremalı, yağlı bir pasta değildi. Gayet sağlıklı sütlü bir pasta idi.

Almasaydın, yemeseydin be kadın o zaman!

Yemem gerekiyordu efendim. Çünkü özel yapılmıştı. Diyet yaptığımız düşünülerek evde hazırlanmıştı! A birde bir akşam İnci'nin veli toplantısına giderken bir lahmacunu indirevermiştim mideye ki. O sayılmaz. Eve gelince vicdan yapıp, uzay yürüyüşünde onbeş dakika tepişerekten yediğim lahmacunu eritmiştim. Ya da erittiğimi düşünüyorum.

Üç hafta da toplamda üç kilo kaybım olsa da bu denli ağır ağır ilerlemek canımı sıktı anlayacağınız.

İncişi almak için anneme uğradığımda tavan yapan sinirimi nasıl bastırdım peki?

Gündüz yapılan malum hanımlar buluşmasından geriye kalan bir parça tavuklu böreği ve dört parça zeytinyağlı sarmayı mideye indirerek. Bereket daha fazla kalmamış! Huzura kavuştum yaw. Töğbe estafurullah.

Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin, ya da çok verip azdırmasın. Tatlı tatlı yemenin acı acı geğirmesi olurmuş. Acı acı çıkıyor şimdi o yediklerim.

Akşam uyuyamadım. Ben ki vurdumduymaz kör ayvaz kişilik, başka takılacak hiçbir mevzu yokmuş gibi o basküle takıldım...Ve gecenin sonunda diyete devam diyerek bir krizi daha atlattım.
Devam devam...

Başka yolu yok.

Paylaşayım azıcık da rahatlayayım anacım. Aman fazla fazla yemeyin. Bakın ne zor oluyor sonu :)

Sağlıcakla.

HAMİŞ 1:
Her gittiğim yerde acık şundan ye diyen dost, arkadaş, bilumum şahsiyet. Rica ediyorum "Ye ye" diye üstüme gelmeyin. Ben o ikram edilenleri yer, üstüne hızımı alamayıp ikinci tabağı, hatta seni bile yerim. Nasıl bir savaş verdiğime saygı duyun da YE YE diye ısrar etmeyin. Bozuşmayalım, dost kalalım.

HAMİŞ 2: Power Plate kâfi gelmedi diye düşünerek bu akşam mezoya başlıyorum. Tüm ısrarlarıma dayanamayan sevgili eşim bugün ilk seansı yapacak bakalım. Hadi hayırlısı. Acılı olsa da sonuçları hiç fena olmuyor. Sonuçları paylaşırım efemmm.

HAMİŞ 3: Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, uzun zamandan beri estetik tıpta en sık talep konusu olan lipodistrofi veya selülit konusunda en seçkin tedavi biçimini oluşturmaktadır. İlk kez 1952'de Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmıştır. 1987'de Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir. Fransa' da ortalama 15.000 doktor, günde 60.000 den fazla hastayı mezoterapi yöntemi ile tedavi etmektedir. Uluslararası Mezoterapi Derneğine üye olan Avrupa, Afrika ve Güney Amerika'da 14 ülkede yöntem başarı ile uygulanmaktadır.


27 yorum:

  1. Üzülmeyin.Daha yolun başındasınız.

    YanıtlaSil
  2. dilek hanım,
    affınıza sığınarak bir blog önereceğim. normalde insanların hayatına karışmayı pek sevmem ama bunu önermeyi borç bildim kendime...

    bende kilo probleminden oldukça muzdaribim ama bir blogu ve yazarını takip ederken en azından moralim iyi oluyor. lütfen sadece bir göz atın. muhtemelen bu çabalarınızın boşa gitmemesini sağlayacaktır. blog yazarı mehtap pasiner, blogun adı mevsimlerden roma. bayan tıp alanında 4 ihtisas yapmış ve boş konuşmayan biri. diyet diyet diye öyle insanı canından bezdirmiyor. bunun yanısıra başarı hikayeleri var, sizin gibi, benim gibi, içimizden insanların nasıl güzelce kilo verdiklerine dair.

    mehtap hanım doğru bilidğimiz yanlışları, diyet yapacağım derken kendimize yaptığımız eziyeti güzel güzel anlatıyor, tavsiyem başından sonuna kadar tüm sayfalarını okumanız. sonunda bence kendinizi daha iyi, daha inançlı hissedeceksiniz...

    bana yazıyosunda kendin yapıyomusun derseniz hayır henüz diyete falan başlamadım ama mehtap hanımı okurken cesaret alıyorum. cesaretimi tam olarak topladığımda bende başlayacağım. ama bu işe başlayıp yarım bırakıp kendime olan güvenimi sarsmak istemiyorum. ön hazırlık evresindeyim, yeme alışkanlıklarımızı değiştirmeye çalışıyorum.

    en son bir bayan mektup yollamıştı o hanımı görünce bu işi bende başarırım dedim. insana azim ve güven hissi veriyor. tavsiye ediyorum ve sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. ben 66 kilo olayım bir okadarda takla atarım :)))
    canım arkadaşlarına gönderide bulunuyorsun ya asıl senin ciddi anlamda HA Y I RRRR demeyi öğrenmen lazım:))))))))))
    sadece bunu öğrenmek bile tartıda kendini belli ediyor.

    istediğin kiloya sağlıkla ulaşman dileğiyle sevgiler canım

    YanıtlaSil
  4. MORALİNİ BOZMA,ARADA DURAKLAMA OLUYOR VERMEDE.DR UN DA DEMİŞTİR.SEN İSTEDİN Mİ GİDER KİLOLAR

    YanıtlaSil
  5. cok komik yazmissin oyle hosuma gittiki yazin :) ben biliyorum kilo vermede basariya ulasacagini, eminim yuzde yuz :) azicik zorlanacaksin ama ooooolllsuuunn, o skiny kot pantolonu giydigini dusunsene :)

    YanıtlaSil
  6. yaaa bıde benım gıbı olsan nolurrrduu uzulmeee guzum ben tosbaga gıbıyım :)))))))

    YanıtlaSil
  7. Devam tek şart bu elbette!
    Ben de böyle bir hafta geçirdim,sinirlendim,üzüldüm,boşvermişliğe girdim!
    Ama ilk başladığın günden ilerdesin dedim kendime,
    Boşmu vereceksin yok yere...
    Ertesi hafta sonuca bende çok şaşırdım,keyiflendim,ayaklarım yerden kesildi!
    Kendine güven,vücuduna güven,ruhuna güven,sarıl kendine :)
    O seni şaşırtabilir,bak bi dene :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Dilek Hanım,

    Birde benim gibi 1,60 boyunda ve 40 kg olup ne kadar uğraşsada kilo alamayanlar var. Eğer sağlıklıysanız üzmeyin kendinizi o kadar.

    Sevgiler
    Yasemin

    YanıtlaSil
  9. Tatlım, zaten ayda 4 kg vermek normal. 3 kg vermişsin daha ne olsun.Bak bana hala giremedim rejime.Sigarayı bırakırken bu kadar zorlanmamıştım...Gumisen

    YanıtlaSil
  10. canım verirsin verirsin.sonradan kilo verme hızlanıyor.hiç dert etme.sevgilerimi yollarım

    YanıtlaSil
  11. Dilek hanımcım, evet zor biliyorum ama biz de destekçiniziz!!!
    Birçok kadının sesi olmuşsunuz bu yazınızla. Yola devam edin lütfen.

    YanıtlaSil
  12. 66 kilo ile diyetisyene mi gittiniz? Ben de 66 kiloya inmek için gidiyorum da.......

    YanıtlaSil
  13. Nuran Özalp--Rica ederim Nuranım. Hemen girip baktım bloğa. Başarı öyküleri insanı motive ediyor hakikaten :) Çok teşekkür ederim paylaşım için. Aslından önlemi baştan almak lazım! Aman dikkat diyeyim.

    YanıtlaSil
  14. Örgüçantam--Hadi beraber yapalım diyeti. Aslında ben hayır demeyi biliyoruyorum bilmesine ama insanın gözünün içine içine sokulunca da bir yere kadar! :)

    YanıtlaSil
  15. Örgücü Ninem--Ninem zaten yeni başladık. Bu hafta dördüncü haftamız. Yavaş yavaş gidecek. Ya gidecek ya gidecek. Takıldım mı yaparım. Fena takıldım :)

    YanıtlaSil
  16. All So Cute--Serencim ordan komik duruyor değil mi :)) Başına gelsin gör bak komik oluyor mu? Allalalalall...Hafta hafta yazayım ki durumu motive edin beni.

    YanıtlaSil
  17. Fosi--Olayın sabahına kendime geldim zaten. Ama insan bi bozulup kafası atabiliyor. Bak yaza nasıl incecik giricez :) Devam fosim devam. Arada motive edelim birbirimizi. İyi geliyor. Yarım kilo alabilirdim de bereket ki vermişim. Doğru söylüyorsun.

    YanıtlaSil
  18. Yasemin Yılmaz Ilgaz--Acaba troidlerde mi sorun var Yasemin hanım. Çok çalıştığında kişide zayıflık olabiliyor diye duymuştum.

    YanıtlaSil
  19. Gumise--Sedacım bu yemek yeme alışkanlığını ve oburluk psikolojisini dizginlemek inan daha zor. Gerçi artık abur cubur istemiyor canım ama arada açlık krizim tutmuyor değil. Bak burda olsan beraberce başlardık diyete. Ne güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  20. Aksungur46--Verilir değil mi :)Bünye kendini kıtlık zamanında zannediyor herhalde şimdi. Ondan vermiyor olabilir. Depoları eritmemek lazım diye düşünüyor zaar.

    YanıtlaSil
  21. Özge Filiz Karabulut--Filizcim sen de kilo vermeyi düşünüyor ve emziriyorsan...En ideal zaman. Bak demişti dersin. Emzirirken kilo vermek daha kolay oluyor. Hadi hep birlikte devam edelim yola :)

    YanıtlaSil
  22. Adsız--Ama boyummmm...Boyum kısa. O yüzden mütevellit ideal bir kilo değil bu :)

    YanıtlaSil
  23. .....ama dilek hanım siz çok hoş görünüyorsunuz neden kilo vermek istiyorsunuz sağlık için mi keyif için mi eğer keyif içinse valla fotolarınızda özellikle Posta Gazetesindeki fotonuzda şahane görünüyorsunuz göze hoş geliyor .....neden zayıflamak istiyorsunuz merak ettimmm ....

    YanıtlaSil
  24. Masalı--Resimlerde ki buz dağının görünen tarafı :) Bir de görünmeyen tarafı var ki asıl tehlikelere gebe olan kısım o bölüm :) Onu yoketmek gerek!

    Ordan bakınca iyi görünüyor ama en azından :))

    YanıtlaSil
  25. BOZMAYIN MORALİNİZİ HER ÇABA MUTLAKA KARŞILIĞINI VERİR.ZATEN DİYETLERDE 2.HAFTADAN SONRA DURAKSAMA OLUYOR.ÖNEMLİ OLAN BURADAN SONRA PES ETMEMEK.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.AHSEN.

    YanıtlaSil