14 Şubat, 2011

Tatil Bitti Bitmesine

Ama benim üstümdeki miskinlik yeleğini hiç çıkarasım yok. Sıcacık tutuyor. Arkamı ısıtıyor.
Şaka bir yana tatil iyi geldi. Evimle, eşimle, kızımla, kendimle ilgilenmek için çok çok iyi geldi.
Evde olmayı, köşe bucak her yeri kurcalamayı meğer ne çok özlemişim ben.
Sabahları erkenden çıkıp, akşamları geç saatlerde eve girince tıpkı bir otel gibi kullanıyoruz evi. Bu kısa tatilden istifade tüm dolapları döktüm aşağıya. Özlemişim evimle yarenlik etmeyi, her köşesini izlemeyi, çayımı alıp koltuğumda keyif çatmayı, cogito işten gelince kapıyı güler yüzle açmayı, hoş sofralar kurmayı, tebessüm etmeyi.
Zor mu bunlara ulaşmak, kavuşmak?
Artık zor değil, bir süreç benim için.
Çalışıp da mutlu olan var mı acaba?
Hele ki anne olup da, çalışan ve mutlu olan.
Ben istemiyorum artık kendimi yormayı, yorulmayı, koşturmayı.
Ölümlü dünyada yukarı değil de, önüme bakıp gitmek, aşağı bakıp şükretmek en güzeli.

İnci'nin fazlalık tüm oyuncaklarını ve eşyalarını yok ettik evden. Maalesef kullanılmayan her nesne, bir süre sonra dağınıklık olmaktan öteye gitmiyor. Bayağı bir hafiflettik ortamı. Pek severim atmayı. Poşet poşet gitti fazlalıklar. Atalım ki yenilerine yer açılsın.

Başka ne yapıyorum ben?

Diyete devam. Toplamda 5,5 kilo gitti. Kemerim bir delik geriye kaydı. Sandıklara kaldırılan pantalonlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Henüz giyilecek kıvama gelmeseler de içine girilebilecek duruma geldiler.

İnci kuşum okulundan memnun. Dilimi ısırıp söyleyeyim bu ara keyifli gidip geliyor. Okulun geçtiğimiz aylarda uygulamaya koyduğu sistem pek bir hoşumuza gitti. YUP. Yap, uygula, pekiştir. İnceleyin.

Gumilerim ne alemde?

Evi derleyip toplarken salonun ortasında duran ip sepetim, "Bu ne ortalıkta geziyor" diyerek dolabın içine yollandı. Şimdi düşündüm de. Benim vazgeçemediğim iplerim salonun baş köşesinden dolabın görünmeyen kısımlarına kalkıyorsa, hayır olsun demek lazım!

E "Hayır Olsun" o zaman.

Fazlaca konuşasım yok, kendimle ve biz ile ilgilenesim ise çok.

Miskin, dingin ve huzurluyum.

Sağlıcakla.

16 yorum:

  1. DİLEĞİM YA,HALİNDEN ANCA HERGÜN İŞE GİDİP GELENLER ANLAR.ÇOK ZOR BENDE YAŞADIM AYNI ŞEYLERİ.YILLAR GEÇTİ GİTTİ.NELER ISKALADIK ARADA UNUTUYOR İNSAN.AMA ALIŞINCA KOŞUŞTURMAYA ÖLENE KADAR DEVAM EDECEK DURMAMAK.ALLAH SAĞLIK VERSİN.ESKİLERİ ATMAYI PEK Bİ SEVERİM.KİLOLARINA ÇOK SEVİNDİM.İNCİYİ ÇOK ÖPERİM.HAYIRLI KANDİLLERİ

    YanıtlaSil
  2. ohh yarasın ne güzel tatilinizi de yaptınız hadi şimdi yine gözlerimizi oyuncaklarınızla şenlendirin bekliyorum ayrıca 5.5 kilo vermenize sevindim dilek hanım ....

    YanıtlaSil
  3. Ne iyi yapmışssın canım, bende çok severim evimle ilgilenmeyi. Sevgiler Hülya

    YanıtlaSil
  4. Dilek hanım, evi otel gibi kullanıyoruz demişsiniz ya aynen katılıyorum. Ne olacak böyle sonumuz? Evi yeni düzdük daha keyfini çıkaramadık biz de... Bi hafta sonumuz var, onda da mutlaka yapacak bi sürü iş oluyo. Ben de kendimle, evimle ilgilenmeyi çok özledim. Bazen dua ediyorum bizimki çok para kazandığı bi iş bulsa da oturup evde gurumi örsem çocuk baksam diyorum. Çok çabuk oldu ama ben şimdiden çok sıkıldım çalışmaktan. Muhtemel sebep asıl yapmak için yaratılmış olduğumuz işi yapmamız bence. Düşünsenize hobilerinizi sattığınız bir işiniz olsa. Sırf gurumi belki bi süre sonra sıkar ama bi hobi dükkanı fena olmazmıydı?
    Acayip gaza geldim ama bu hayal için heralde emekliliği beklemek gerekiyor:(

    YanıtlaSil
  5. sağlıkla tekrarı nasip olsun inş. güzel geçmiş vaktin:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ara sıra böyle değişimler çok ii geliyor.. Monotonlukdan çıkıyor insan, objektif olarak yaşamına bakıyor ..Birde bakıyoruz ki hep aynı..iş ev çocuk arasında bi koşturma..Ne güzel kendinize zaman ayırmışsınız..
    Zaman zaman miskinlik iyi gelir.. Eminim arkasından çok başarılı işler gelecektir.

    YanıtlaSil
  7. Örgücünine--Babaannem kandiliniz kutlu olsun. Hayırlara vesile olsun inşallah. Çalışan kadınlar yaşamı tamamen ıskalıyor hakikaten. Eşini, çocuğunu, evini. Beni işe bağlayan tek unsur tazminat. Tazminatımı bugün verseler bugün çıkarım. Eylül ayına kadar ya sabır, ya selamet diyorum.

    YanıtlaSil
  8. Sevim--Ay okuyunca daha bir güzel geldi. 5.5 kilo. Tatil keyifliydi. Bu ara bir tembellik, bir miskinlik ki sormayın. Tığılarımı elime ne zaman alırım meçhulll...

    YanıtlaSil
  9. Hülya--Ev kuşuyumdur ben. Evden güzel yer mi var değil mi?

    YanıtlaSil
  10. Nuran Özalp--Sıkılmayalım da ne yapalım Nuran'cım. Ben hiç boşta kalmadım. Çok şükür halimize de insan ev yaşamını da özlüyor. Üniversiteyi bitirir bitirmez hemen işe girdim. Yaz tatili bile yapmamıştım. O gün bugündür full çalışmak. İnsan önce evleneyip çalışmam diyor, sonra çocuktan sonra çalışmam diyor, o olsun çalışmam, bu olsun çalışmam diyor... En sonunda da onca yıllık tazminatımı bırakıp çıkmam diyor. Bağalyan öyle çok etken var ki. Geçecek inşallah bu günler. Mutlu olduğumuz işleri yaparız inanıyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Örgüçantam--İnşallah :) Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Hayatatölyem--Değişim şart :) Miskinlik de öyle :) Bu ara ev dekorasyonuna kaptırdım kendimi. Bu da bir dönem. Geçsin geliyorum tığım ile. İnşallah... :)

    YanıtlaSil
  13. Ah şekerim ah!Nasıl Mutlu olacaksan onu yap.Sen mutlu olasın ki İncirimde,kocisin de mutlu olsun.Tez zamanda isteklerine ulaşman dileğiyle.Bu süre diliminde de canını sıkma.Mutlu,sabırlı ol.Keskin sirke küpüne zarar biliyorsun.Seni Seviyorum.İncirimide çok ısırıyorum.ŞEN OLA.:)GumiSE

    YanıtlaSil
  14. öyle böyle bitti vallahi tatil, bu sabah erken kalkmak ne zor geldi bana..neyse ikinci dönem daha cabuk geçiyor nasılsa , Allah tekrarına nasip etsin inş. sevgiler

    YanıtlaSil
  15. öyle dönem olur hayatta ama şimdi hemen bir bitki çayı içiyorsun.kendini bırakma sakın sonra hasta oluyor insan.tatil sonrası sendromu deniliyor buna

    YanıtlaSil