06 Haziran, 2011

Goblen Tutkusu


Yeni bir hobiye balıklama giriş yaptım.

Sevgili Nuran'ın birbirinden güzel goblen ve kanaviçe çalışmalarını, uzunca bir süredir imrenerek izliyordum. Ha bugün ha yarın derken bir türlü cesaret edememiştim. Geçtiğimiz günlerde Fulyanna sayesinde yeniden gün yüzüne çıktı bu merağım.

...Ve kendimi kanaviçe seçerken buldum.



DMC marka bu kitde karar kıldım. İlk kez yapacağım bir çalışma olacağı için iğnesi, ipliği, kasnağı ve kumaşı ile tam takım set aldım.

Sayarak, tek tek, sabırla yapılası göz nuru bir uğraş.

İlk çalışmam olmasına karşın benim pek bir hoşuma gitti ama ustalardan notları bekliyorum.

Türkiye'de, daha ziyade etamin olarak bilinen ve uygulanan bu uğraş ile ilgili üzgünüm ki detaylı bir bilgi bulmak çok zor. Ancak yukarıda da sözünü ettiğim sevgili Nuran'ın bloğunu gezmenizi tavsiye ediyorum. Yeni başlayanlar için çok önemli ipuçlarına ulaşabileceğiniz örnek bir blog.

Her ne kadar ani bir giriş yaptıysam da çok keyif aldım.

Devamı gelecek efendim :)

Sağlıcakla.

27 yorum:

  1. SENİN YAPAMIYACAĞIN İŞ VAR MI Kİ CADIM.ELLERİNE GÖZLERİNE SAĞLIK.
    GOBLENCİ ABLA

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık dilek hanım..Yaklaşık 3 yıl önce benimde yakalandığım bir hobi..Bloğumda yayınlamadım ama çok goblen işledim ..Çok zevkli ..Yeni çalışmalarınızı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. her zamanki gibi süper olmuş, ama tek çiçek kesmez dimi? buna da sararız gurumi gibi:)
    çok sevindim goblen arkadaşı bulduğuma... incinin odasına çok güzel şeyler yapabilirsiniz. çok seveceğini düşünüyorum. bi de bence set almayın bundan sonra. çok pahalıya geliyor. dmcnin parça kumaşları var, çok kaliteli, iğne ve iplikte de ben dmc den şaşmam. şema isterseniz, alternatif linkler önerebilirim. şemada yollayabilirim. geçenlerde baskılı gobleni ucuza getirmenin bi yolunu buldum rusların sitesinde blogda var. kendi baskılı gobleninizi de yapabilirsiniz. hatta inci bile yapabilir ufak parçalardan. yaz için güzel uğraş. yünler terletmeye başladığı an ben goblene geçiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Çok şık,sade bir çalışma olmuş..
    Evlenmezden önce denemişliğim vardı :)
    Çok zevkli aslında,yeniden yapma isteği belirdi içimde :)
    Bloglara bakarak ilham alabilirim sanırım :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. dilek hanımcım,
    http://aspidisca.blogspot.com/p/goblen.html adresinde goblen sayfasında 3 tane link verdim, şema açısından çok zengin. isterseniz inceleyin. ruslar ve portekizliler çok becerikli bu konuda. bloglardaki profillerden diğer bloglarını da görmek mümkün. özellikle portekizli bayanın. şemaları hayvanlar, banyo, mutfak, bebek vs şeklinde ayırarak her birine yeni blog açmış, hazine gibi...

    YanıtlaSil
  6. Dilek ablam ellerine sağlık harika olmuş.

    Ben DMC aradım iplikte fakat gittiğim iki tuhafiyede de yoktu.Bilgisizliğime denk geldi.
    Sonradan DMC nin sitesinden satış noktalarını bakmayı akıl ettim :)

    bu arada yaptığın işlediğin çiçek nergis yani benim Fulya die bildiğim çiçek galiba :)

    Googleda fulya çiçeğini aratınca bu çiçek çıkıyor bende bilmiyordum adımın çiçeğini :)

    Yani velhasılı sen beni işlemişin Dilek ablam:)

    YanıtlaSil
  7. sizin adınıza sevindim dilek abla hayırlı olsun ...

    YanıtlaSil
  8. Kaneviçeyi bende çok severim.Hatta gezerken gördüğüm,beğendiğim kanaviçe örneklerini alırım.Yanlız kaneviçeyi kasnaktamı işlemek gerekiyor.Kaneviçede usta değilim ama alnınık akıyla bu işide başarmışsın arkadaşım.
    Süper.Eline emeğine sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. çok sıkı sarılır sana goblen,uykun gelir,gözlerin kapanır ama azıcık daha azıcık daha derken birde bakarsın yanlış yöne doldurmuşsun ,hadi sök bakalım...elinden bırakamazsın.biliriiiim.

    YanıtlaSil
  10. Örgücünine--Neşe teyzecim yapmayı denedim sadece :) Beğenmenize çok sevindim.

    YanıtlaSil
  11. Hayat Atölyem--Aaaa...Bence fotoğraflarını çekip hemen paylaşın bizimle. Bekliyoruz.Yapmak kadar paylaşmak da çok keyifli.

    YanıtlaSil
  12. Nuran Özalp--Kesmezzz...
    Nurancım uzun zamandır yaptığın goblenleri izliyorum. Kısmet bugüne imiş :) Hele hele kayınvalidene işlediğin kuşlara bayıldım. O da çarpı işi mi. Çok beğendim. Ortaokul yıllarında yaz tatilinde etamin bir seccade işlemiştim. Çarpı işi. O yüzden ilk olarak kanaviçe yapmak daha kolay geldi. Goblen de renkli baskılar olunca kaydırır mıyım acaba diye soru işareti oluyor zihnimde. Sence hangisi daha zor, hangisi daha çok emek istiyor. Goblen konusunda senden öğreneğim çok şey var.

    YanıtlaSil
  13. Zeliha-Umutsepeti--Daha önce bir denemişlik varsa yapması ve adapte olması çok kolay oluyor :) Tek tek işlerken insanı alıp götürüyor derinlere. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Fulya Bozkurt--Tesadüfün böylesi :) Var işte bir hikmet. Ben hazır kit şeklinde aldım. Her parçası içinde. Yalnız bir risk var bu setlerde. İpleri öylesine tasarruflu koymuşlar ki alttan ipi azıcık uzun tutsan yetişmiyor :( Öyle uzaktan uzağa attırmamak lazım ipi. Yaptıkça daha neler öğreneceğim bakalım. Senin beyaz üçlü çalışmanı çok beğendim. O gün ben de yapmalıyım dediğim gündü!

    YanıtlaSil
  15. Sevim--Sevimcim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. Gönülçelen--Gçnülcüm çok teşekür ederim. Evet kanaviçe elde işlenmiyor. Kumaşın gergin olması lazım. Ben de acaba elde daha mı kolay olur dediysem de kumaşı esnetmemek ve gerginlik sağlamak için kasnakta işlemek gerek. Bu kitin kasnağı hem kasnak vazifesi görüyor hem de duvara asılabiliyor.

    YanıtlaSil
  17. Estasarimelif--Ne güzel anlatmışsın. Aynen tablo buydu bende. Bereket ki küçük olduğ için yanlışı uzamadan yakalıyordum :) Yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. çok güzel olmuş ellerinize sağlık kanaviçe bana annemim çeyizini hatırlatıyo :)) kanaviçen yapılan tablolara bayılıyorum duvarda ayrı bi güzellikleri oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Acemiliğinle bu kadar güzel yapmışsın ustalığında kim bilir ne şaheserler üretirsin bacım.Ellerine sğalık.Senin elinden hiç bişey kurtulmaz maaşAllah sana..

    YanıtlaSil
  20. harika bir çalışma olmuş ilk demek imkansız desen seçiminiz süper

    YanıtlaSil
  21. Adres: http://www.blogmame.com/2011/06/blogger-ve-blogspot-yarsmas.html

    Merhaba;

    Blog sayfamda uygulamakta olduğum blogger ve blogspot blog yarışmasında sizide aramızda görmekten mutluluk duyarım. Katılımınız bizi onurlandırır. Çokta olsa azda olsa blog sayfanızın tanıtımını yapabiliyorsak bu çalışmayla ne mutlu bize…

    Saygılarımla…

    YanıtlaSil
  22. çok güzel bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık. Yapabildiğim en iyi işlerimden biridir etamin ve goblen Biraz sabır işi ama çok zevkli.Sonuçta sizde de göründüğü gibi harika olur her zaman. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  23. çok hoş bir seçim olmuş nergisler zarif çiçekler

    YanıtlaSil
  24. sırlarımı açığa döktüm, bekliyorum bloga:)

    YanıtlaSil
  25. yeni goblen sergisine gittiniz mi?? :)

    YanıtlaSil
  26. dilek hanım dilek hanım huuuuu,
    sesiniz çıkmıyor hiç. başladınızmı işlemeye? adım adım fotoğraflasanız biz de görsek...

    YanıtlaSil
  27. çok keyifli gelir bana da, desen de cok zarif kolay gelsin:))

    YanıtlaSil