07 Kasım, 2012

Angry Bird Bere


Bu hırçın kuşlar evimize bir girdi, pir girdi.

Bundan iki ay öncesine kadar bir çılgınlık haline geldiğini duyuyorduk, oynayanları izliyorduk ama ailemizin tam da ortasına düşünce ne denli bağımlısı olunduğunu anlayıverdik.

Şöyle ki,

Alya doğunca, ablamız İnci'nin öncelikleri bir hayli değişti. Önümüz, sonumuz, ortamız İnci için Alya oldu. Bir yandan kardeşine olan bu sevgisisi hoşuma gidiyor bir yandan da tedirgin ediyor. Beş yaşında ki bir çocuğun kontrolsüz bir sevgi ile ne yapabileceğini kestiremediğimiz için İnci nerede, ben orada pozisyonunda bir yaşam sürer olduk. Ne yapsak ne etsek de dikkatini başka yere çeksek diye düşünürken, İnci'nin dayımızla bir araya geldiğinde ne denli keyifli vakitler geçirdiğini gözlemledik.

Sebep?

Dayımızın evinde ki bilumum teknolojik oyucak.

Tamam dedik, bingooo. Aradığımız şeyi bulduk. 

Her türlü alınacak cihazın ıncığını cıncığını çıkarmadan, muhtelif tüm mağazalardan araştırmadan satın alamayan sevgili cogitom, bir gün sonra İnci'nin yeni oyuncağı tableti getiriverdi.  

İşte o tablet sayesinde, androidlerin en popüler uygulaması olan angry birdler hayatımızın ortasına girmiş oldu. O vıgıl vıgıl sesler beni "Allahıımmmm sana geliyorum" moduna soksa da iyi ki varlar. İcat edenin eline koluna sağlık. Sevgi yumağı olmadan geçirilebilen onbeş yirmi dakikalar bizim artık.

İk etapta elektronik ürünlerin çevreye yaydığı radyasyonun tartışıla durduğu şu günlerde, tablet alarak çocuğun ilgisini başka bir yöne kaydırmak konusunda tereddütlerim olsa da, şu anda iyi ki almışız dediğim İnci'nin favori oyuncağı, tableti oldu. 

İnternet üzerinden indirilen okul öncesi programlar harika.  Programlar sayesinde sıkılmadan hem eğlenip hem de öğrenilebiliyor. Hatta MEB yeni eğitim politikasında, interaktif eğitim öngörüsü ile dağıttığı tabletleri, lise yerine okul öncesi çocuklara dağıtısa idi daha hayırlı bir işe imza atmış olabilirdi. O akıllı tahtaların ve tabletlerin amaçlanan hedefe ulaşması için, girişimci ve insiyatif kullanabilen AKILLI öğretmenler ile eğitimin içine alınabileceği varsayılırsa, ailelerin, öğrencilerin ve öğretenlerin daha bir heyecanlı olduğu okul öncesinde uygulanması daha anlamlı ve hedef odaklı bir çalışma olabilirdi. Malum ağaç yaş iken eğiliyor. 

Kuşlardan girdik, eğitim politikasından çıktık yahu. 

Dönelim biz şapkamıza. 

Malum havalar soğudu. Geçen sene çekmecelere kaldırılan berelerin küçüldüğü görülünce bere yapmaya karar verildi. Malum angry bird bu denli popüler olunca bari onun beresini yapalım dedik ama evdeki hesap çarşıya uymadı. İnci için başladığım angry bird beresi, yetişmeyen ipin azizliği ile Alya için tamamlanmış oldu.

Acayip şirin oldu takınca. Ben özellikle bağcıklı yapmadım. Bebeklerde ipli önlükler ve bereler en korktuğum şeydir. Olur da allah korusun boynuna dolanır diye, olanı da bağlamam genelde. Bağcıklar iki yandan kalabalık edip, sallanır durur. O yüzden bağcıklı çalışmadım. Zaten sık iğne tekniği ile örüldüğü için kafasına taktığınız düşmüyor ve kaymıyor. 

Sıra İnci'nin beresini örmekte. İşin püf noktası önce örülecek kişinin kaş hizasında ölçüsünü alıp, arttırmaları ona göre yapıp, sonrasında düz örerek devam etmekte.Kulakları eksiltmeleri için yirmi ilmeği baz alabilirsiniz. 

Havalar iyice soğumadan sizler de miniklerinize örün anacım.

Sağlıcakla.

11 yorum:

  1. inci hanım dikkat edin benim yiğenlerim bağımlı oldular :(

    YanıtlaSil
  2. dorsam orecem ;))
    elelrıen saglık cok seker olmus keyıfle gıysın mınnosum beyaz pambuk yuzlumede kırmızı cok hos gıder ....
    evet ıncıyı takıp etmek lazım ;)
    hernekadar ıtıraz etsekte hayatımızlardalar ıstee:lol

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. İyi ki hayatınıza girmiş angry bird ler. Pek cici olmuş.
    Sizi bir konuda uyarmam gerektiğine inanıyorum. Yukarıdaki bloglar yarışıyor dan gelen yoruma dikkat edin. Üye olurken sizden blog kullanıcı adınızı ve şifrenizi istiyor. Sakın vermeyin olur mu?

    YanıtlaSil
  4. çok şeker olmuş.bir ara eşimle bizde bağımlısı olmuştuk.facebooktaki uygulamasına ama.çabuk atlattık.

    YanıtlaSil
  5. Dilek bende geçen hafta siyah olana başladım Efe için ayy o bitmez kesin benim elimde :)
    Kırmızıda süpermiş yalnız eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel düşünmüşsünüz. Çok şirin olmuş. Tüm çalışmalarınız çok güzel ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Selamlar
    Çok şeker olmuş, ellerine sağlık.
    Amigurumi bebeklerin yapımını hep merak ederim,çok güzel bir bloğunuz var,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. kızlarınız arasındaki sevgi bağı hep böyle olur inşallah... şapka da bir harika...

    YanıtlaSil
  9. ÇOOOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  10. Eline emeğine saglık. Dilek'cım güzel dileklerin ve samimiyetin için çok teşekkür ederim. Elit tuhafiye de goblenler harika.Benim de çok dikkatimi çektiler. çok güzel kitler var. Ne yazıkk ki eğitimini veren kimse yok. sevgiler.

    YanıtlaSil