17 Temmuz, 2013

Amigurumi Balerin Bebek


Yaklaşık üç ay kadar önce kızım İnci'nin bale öğretmenine armağan olarak çalıştığım bir bebek,sarışın balerinimiz. 

Hepi topu 12 cm boyuncaki balerin bebeğimizin fotoları da, tıpkı örülmesi gibi yıldırım hızıyla gerçekleşti o yüzden detay fotomuz yok, affola.

Armağan ettiğimiz oyuncakların, yeni sahibinde anlam bulması ve değer görmesi öylesine mutluluk verici ki. Balerin bebeğimiz de öğretmenimizin arabasına maskot oldu. Site içinde gezerken tesadüfi gördükçe bir kez daha mutlu olup, keyifleniyoruz.


Gelelim üstte ki fotolara.

İnci bir buçuk yıldır bale eğitimi alıyor. Özellikle eğitim diyorum, çünkü bale ile haşır neşir olana kadar baleyi, okul öncesi miniklerin yıl sonu gösterilerinde şıklık olsun diye sergiledikleri bir gösteri olarak değerlendirirdim.

Taaa ki Mozaik Etüd ve Sanat Merkezi ile tanışana kadar. İnci baleye ilk başladığında 3-5 yaş grubu kız çocuğu olan her anne baba gibi, pembe tütüsü içinde parmak uçlarında uçarcasına salınan bir kız çocuğu hayal ediyorduk. Ancak çok kısa sürede, aslında böyle olmadığını ya da doğru cümle ile sadece böyle olmadığını, alanın da yetkin Safiye öğretmenimiz sayesinde idrak etmiş olduk.

Öyle bir disiplin ki bale, çocuğunuzun sadece fiziksel olarak değişimini değil, ruhsal olarak da her ortamda farklı bir duruş sergilediğini gözlemliyorsunuz. Bir çocuğun bale dersine giderken nasıl heyecanladığını görerek ne denli doğru bir karar verdiğinizi düşünüyorsunuz. Bir çok erdemi tek bir disiplin altında toplayan bale eğitimini bizimle tanıştıran ve bu hizmeti ayağımıza kadar getiren Mozaik Etüd Sanat Merkezi'ne ve öğretmenimiz Safiye Avcı'ya buradan bir kez daha teşekkür ederiz.

Bir sonra ki postumdan da küçük bir ipucu.

Balerin topuzu nasıl yapılır? Resimleri görünce bu detayı da paylaşmak istedim.

Siz merak ededururken, ben postu ve detayları hazırlamaya kaçar.

Görüşmek dileğiyle. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder