08 Nisan, 2009

Amigurumi Su Aygırı (Hipopotam)

"Afrika nehirlerinde yaşayan Su Aygırı ikinci en büyük kara hayvanıdır. Domuzla uzaktan akrabadır. Ağırlığı 4 ton civarıdır. Su aygırının çok iri gövdesini sütuna benzeyen kısa bacaklar taşır. Gözleri iri ve yassıcadır. Uzun burnundaki delikler yukarıda ve yarık şeklindedir. Su aygırının karakteristik esnemesinin uykuyla bir ilgisi yoktur. Bu saldırganca bir davranış, dövüşme için yapılan ilk meydan okumadır. Su aygırları daha ziyade gece beslenirler ve yalnızca ot yemek için karaya çıkarlar. "

Sevimli su aygırımı yapmadan önce bu hayvancık ne menem bir şeymiş diye yaptığım kısa bir araştırmanın sonucundaki verileri sizle paylaşmakta fayda gördüm :)

O koca cüssesiyle hayvanat bahçelerinde uyurken gördüğümüz, yada bir belgeselde karşımıza çıkan bu hayvanın yavrusuna en iyi bakan hayvan olduğunu biliyor muydunuz? Ben yeni öğrendim doğrusu.


Su aygırı yapmak gibi bir fikrim yoktu aslında. Aniden gelişti. Gözleri nasıl takarım, nasıl olur diye yaptığım çalışmada bir baktım ipin rengi kafanın tarzı hipopotama çok benziyor. Devam ettim. Bu çıktı ortaya. Vücut büyük, kafa büyük bacaklarda kısa olunca bir denge problemi oldu ama hayvanın doğasında yatmak var. O yüzden sevimli geldi bana böyle.

5 yorum:

  1. çok tatliş olmuş bayıldım.bende yapmayı düşünüyordum.çok tatlı bir katakter .ellerine sağlık.
    canım sana bir mail atmıştım.gözlerin hani pakette olanların fiyatını sormuştum.çok çok astronomik birşey değilse sipariş vermek isterim.beni bilgilendirirsen çok sevinirim.
    tatlı böceğini ve seni öpüyorum ve merakla sırada ne var diye bekliyorum..

    YanıtlaSil
  2. canım pasaj yeni bişey yapmış.htlm kodu alıp ekliyorsum bloguna bir bak istersen.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Turuncu da pek şirin durmuş,çok şirin bir hipopotam olmuş bu!hele küçücük kuyruğuyla ve göbeğiyle çok sevimli görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil