05 Haziran, 2009

Amigurumi Turuncu Kafa

Akşamları eve gidince İnci hanım sürekli olarak Baby Tv nin açık olmasını istiyor. İzlesin yada izlemesin. Aslında bu bir alışkanlık galiba. Bizde eve girer girmez televizyonu açıyoruz. Nasıl bir bağımlılıksa bu. Sürekli açık. Sohbet yok, günün kritiğini yapmak yok. Kaptırmışız kendimizi gidiyoruz. Açıkçası ben çok rahatsızım bu durumdan. Tamam güncel olayları takip ediyoruz ama bu TV nin iyi tarafı. Ya gerisi? Beynimizi ve çocuğumuzun o tazecik beynini tıpkı bir çöp kovası gibi anlamsızca doldurup yoruyoruz. Bir yere gezmeye gidersin açık, sana oturmaya gelirler açık. Bön bön bak sürekli. Offff anlatırken bile geldiler bana.

Böyle bir kişi, böyle bir aile ve böyle bir topluluk olmak istemiyorum ben! Güncel habere mi ihtiyacın var. Gazete oku kardeşim.

Önceden insanlar nasıl vakit geçiriyorlarmış acaba? Nasıl olacak muhabbet varmış. Eve gelince tüm aile fertleri sofranın etrafında toplanır. Yemekler aile fertlerinin birbirleriyle sohbeti eşliğinde yenirmiş. Gün içinde yaşananlar anlatılır, o yaşananların içinde çocuğa verilecek mesajlar varsa, hissettirilmeden konuya karıştırılıp ailenin değerleri de çocuğa aktarılırmış. Mış mış diye anlatıyorum ama ben böyle bir ailede yetiştim. Akşam sofraları pek önemliydi bizim için. Tüm ailenin bir araya geldiği o saatler, ailenin değerlerinin çocuğa kazandırıldığı bir ortamdı. İnanın bu yazdıklarımdan sonra çok özlediğimi hissettim o günleri. Ayrıca kızdım da kendime. BOYKOT ediyorum ben bu televizyon olayını. İlgili kişilerin de mesajı aldığını umut ediyorum!

Lafı İnci'nin Tv izlemesinden açtım bizim gumiyi unuttum. Sürekli Baby Tv açık dedim ya. Herhalde ordan beynime kazınmış garip karakterler :) Tığımın ucundan bu tuhaf turuncu yaratık çıktı ortaya. Adını da Turuncu Kafa koyduk. Tamamen tasarımdır kendisi.

Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.

7 yorum:

  1. ÇOK DA TATLI OLMUŞ HAVUÇ KAFA.İNAN BANA BİZ 20-25 GÜNDÜR AÇMIYORUZ BABY TV ,MÜZİKLER BİLE KAFAMA TAKILIYORDU DİNDİNİ DİNDİNİ DİYE.ŞİMDİ OYUN OYNUYORUZ,BEN DAHA ÇOK YORULUYORUM KOCA GÜN YERLERDE DOLANIYORUZ AMA ÇINAR DAHA HUZURLU OLDU.ÇİŞ EĞİTİMİMİZ BİLE BEBEKLERE ÇİŞ YAPTIRARAK ÇABUKLAŞTI.BİZİM ÇOCUKLUĞUMUZDA TV YOKTU KİTAPLAR VARDI HERKEZ UNUTTU KİTAP OKUMAYI.

    YanıtlaSil
  2. Açıkcası bu toplum olarak büyük eksiklerimizden,Bizim evde tv yayını yok birşeyler izlemek istediğimizde kayıtlı güncel filmlerimiz ve dizilerimiz var istersek oturup izliyoruz ya da keyifli farklı aktivitelerde bulunuyoruz.
    Bunlar bir tarafa havuç kafa çok şeker olmuş elleirnize sağlık

    YanıtlaSil
  3. canım elelrine sağlık döktürmüşsün yine
    yaseminkale

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle turuncu kafa çok güzel olmuş.Değişik bir tasarım.Eline sağlık.Televizyona gelince bende rahatsızım.Misafir gelince sohbete engel oluyor diye kapatıyorum ben.Hiç kimse açmasa açmayacağım.Bütün değerleri kaybettirdi bize.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben zaten TV izlemiyorum. Bir Avrupa Yakası'nı izlerdim, o da bitti zaten. Radyo dinlemeyi daha çok seviyorum..Üstüme alınmadım yani :)

    YanıtlaSil
  6. çok şeker olmuş bu turuncu kafa.
    bende size güzel bir haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
  7. Topkısının aynısı çok şeker olmuş ellerine sağlık...iyi pazarlar..

    YanıtlaSil