03 Temmuz, 2009

Sıcaklar Paranoyakları Etkiliyor :)

Sıcaklar, deniz, güneş, tatil çarpabilir. Malum yaz mevsimi herkesi çarpabilir ama dikkat etmesi gereken bir grup kişi(ler) var ki "Aman!" diyeyim. Çarpılanlara da doktorların tavsiyeleri var ama önce bu kişiliğe sahip insanların kim olduğunu öğrenelim. Buyrun bakalım.

Paranoyaklar çevremizde normal biriymiş gibi yaşarlar ama dönemsel çıkışları vardır. Yani hastalık alevlenme ve yatışma dönemleri ile seyreder, alevlenme döneminde fark edilirse daha iyi tedavi edilebilir. Hastalık genellikle 15-28 yaş döneminde başlar. Paranoyaklar genelde kendi sakin ve sıradan dünyalarında yaşayıp giderler, nadiren başkalarına zarar verir ve saldırırlar ki bunlar da genelde nöbet esnasında olur. Bu nöbetler birdenbire başlar, giderek şiddetlenir ve şiddeti 10 dakika içinde en yoğun düzeye çıkar. Çoğu zaman 10-30 dakika, seyrek olarakta 1 saat kadar devam ettikten sonra kendiliğinden geçer.

Tedavi gören hemen her paranoya hastası normal yaşantısına devam edebilir, hepimizin yaptığı günlük işleri yapabilir. Yani nöbet ve çıkış anlarında telkin edip durumu hastalığına yorumlamak gerekir. Benden tavsiyeler. Dikkat edin anacım :) Sağlıcakla.

2 yorum:

  1. çok keyifli bir yazı olmuş...bayıldım..

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Metehanın Annesi Şirin-- Aman diyeyim siz de dikkat edin :)

    YanıtlaSil