21 Haziran, 2010

İki Kutlama

Bir evlilik yıldönümü ve bir babalar günü sığdırdık hafta sonumuza.

Cumartesi günü birlikteliğimizin altıncı yılını geride bıraktık. Altı yıl ve öncesinde dört yıl. On yıldır hayatımda sevgilim. Önce bireydik ardından eş olduk ve kızımızın doğumu ile çekirdek bir aile. Bir ömür boyu bu mutlululuğun büyüyerek devam etmesini diliyorum.

Pazar günü ise babalar günü seramonimiz vardı. İnci'ye her ne kadar babasına söylemesi gerekenleri dikte ettiysem de :) çocuğum yine içinden geldiği gibi doğaçlama çalıştı. "İiiikiii doğdunnn babaaa, dooom günün kutlu olsun" nidalarıya hediyesini takdim etti babasına :)

Yaklaşık üç aydır her hafta sonumuzu bir doğum günü etkinliğinde geçirince, her türlü şakşaklı organizasyonu doğum günü olarak algılıyor İnci. Ben de ne yapsın yavrum diyerek tebessüm ederek karşılıyorum.

Onun dışında uzunca bir süredir post yayınlamıyorum farkındayım. O yüzden ordan burdan kısa kısa notlarla bir özet geçeyim.

Okullar kapandı. Cuma günü uğurladık öğrencilerimizi ve ardından öğretmenlerimizi. Artık donuk bir ruh ve görsellikle izliyorum olanları. Galiba gidenler kalanlardan daha şanslı! Kim neden iyi, kim neden kötü. Anlamak ve yorumlamak mantık dışı.

Ciddi bir bel ağrısı problemi yaşıyorum. Sanki vücudum iki parçalı bir bidon ve o bidonun üstü belimde oturuyor. İki haftadır İnci'yi kucağıma alamıyorum. Oturup kalkarken her an temkinliyim. İğne ve ilaçla idare ettim bir süre ama en kısa sürede tedaviye başlamam gerek.

Amigurumilere devam. Bu ara ördüğüm tüm oyuncaklarım hediye olarak yeni sahipleriyle buluşuyor. Malum doğum günü sezonu. İnci'nin beğenisi ile seçim yapıyoruz, örüyoruz, paketliyoruz.

Kısmetse Temmuz ayının başında izne ayrılacağım. Kısmetse diyorum çünkü bugün itibariyle Haziran ayının sonuna geldik ama izinlerimiz halen daha onaylanmadı! Geleceğe yönelik tatil planı yapmak imkansız. Geçtiğimiz yıl bu konuda yaşadığım kötü bir tecrübeyle bunların ipiyle kuyuya inilmeyeceğini çok iyi anladım. Basiretsizliklerinden, plansızlarından ve iş bilmezliklerinden hem tatilim yanmıştı, hem de param. Helal etmiyorum hakkımı. Böyle de biline.

Bir haber fısıldadı kulağıma iyifikir.

Örgü Festivali Dergisi'n de yayımlanan amigurumi oyuncaklarım Hürriyet Gazetesi'nin promosyon olarak verdiği Nako örgü setinde yayınlanMIŞ.

Evet evet yayınlanMIŞ. Daha doğrusu kuponla dağıtılmış bizim modeller :) :(

Peki ya sizler aldınız mı?

Keza ben almamıştım. Oldum olası kuponla, kampanyayla, promosyon ile dağıtılan tüm ürünleri ve hizmeti iki yüzlü bulmuşumdur. Amaç her ne kadar müşteriyi bağlamak ve devamlılığını sağlamak yahut da yeni müşteri kazandırmak olsa da al gülüm ver gülüm tarzı işler bana göre değil. Ne denli beğenirsem beğeneyim elim gitmez, mantığım kabul etmez. Neden ben bir ürünü alabilmek için tercih etmediğim bir ürünü almak zorunda bırakılayım. Promosyon ve kupon olayı beni bu denli irite ederken modellerimin haber verilmeksizin bu şekilde lanse edilmesi hoşuma gitmedi dostlar. Hoş olmadı.

Uzunca bir aradan sonra uzunca bir post oldu değil mi?

Güzel bir hafta diliyorum herkese. Sağlıcakla efendim.

12 yorum:

  1. Canım daha nice yıllara sağlıkla mutlulukla huzurla ulaşın hepberaber sevdiklerinizle....
    Babalar gününde İnci babasını nasıl mutlu etti kimbilir...Çocuklar küçükken sorunları daha az aslında büyüdükçe artıyor ama sağlık olsun diyelim....
    İzin konusu her çalışanın yazlık kabusu gibi olur bilirim,ezile büzüle istenir ama birde sorun çıkınca hayaller yıkılır...Umarım herşey gönlünce olur...

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda geçer belin.Nice nice uzun,sağlıklı,huzurlu,mutlu,bol paralı yıllar diliyorum kocacıgınla.İncirimi ısırırım.Kilo almasın biz buluşana kadar elbise olmayacak :)GumiSE

    YanıtlaSil
  3. nice yıllara.hep birlikte bir yastıkta.torunlarınızı da görmek dilekleriyle.....

    veee geçmiş olsun.bel ağrısı zaman zaman bende de var...bilirim ne olduğunu.
    şimdiden iyi tatilller diyeyim

    YanıtlaSil
  4. Nice güzel yıldönümlerinize inşallah.
    Beline üzüldüm, hç ihmal etme tedaviyi.
    çalıştığım dönemde iznim hep son dakikada kesinleşirdi, çok iyi anlıyorum seni.
    Hürriyet gazetesi ekini ben de benzer sebeplerle almamıştım, tebrik ediyoruz.

    YanıtlaSil
  5. canım sımdı nasıl oldun nasılsın ???


    kutlarım :)

    YanıtlaSil
  6. Tatesal--Sormayın kabus ki ne kabus. Başkasının ağzından çıkacak iki kelimeyi beklemek can sıkıcı. Çok teşekkür ederim :)

    Gumise--Canımcım biz buluşamadan küçülecek İnci'ye elbise. Kışlık dikmemiştin inşallah. Yaz geldi :) Çok teşekkürler.

    Smilena--Teşekkür ederim Semracım. Bende yaklaşık 3 haftadır çekiyorum bu ağrıyı. İnşallah atlatırım.

    Çocukla Çocuk--Özlemcim çokkk teşekür ederim. Çalışan herkesin sorunsalı galiba bu konu :(

    Edaca--Edacım dün emar çektirdim. Bugün sonucu alıcam ve kesin tanı konacak. Bel fıtığı diyor doktor ama kesin sonuç bugün :(

    YanıtlaSil
  7. canım öncelikle yıldönümünüz kutlu olsun :) ve çok geçmiş olsun:( umarım kısa sürede iyileşirsin .
    Ben olsam bende kızardım bu durumda, pek hoş olmamış dediğin gibi

    YanıtlaSil
  8. Bahar Yorgun--Teşekkür ederim Bahar'cım. Bir ömür boyu aynı lezzette devam eder inşallah. Bel fıtığı varmış canım. Kesin tanı kondu. Fizik tedaviye başlıyorum. Hoş olmadı hakikaten. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  9. Canım benim mutluluğunuz daim olsun.Çok ngeçmiş olsun.Allahtan acil şifalar diliyorum kendine iyi bak.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Bira geç oldu ama:)

    Tebrik ederim canım,ayrıca geçmiş olsun,o ağrılar bendede mavcut maalesef...

    Ürünlerinin izinsiz kullanılmasına üzüldüm,ben Nakoya vermedim tarif,herkes kendi çıkarı için uğraşıyo,karşı tarafı düşünen yok...

    Filiz Hanım dan selamını aldım:)))Bide sana haber yolaldım:)))))))))

    YanıtlaSil
  11. Emine Ünal--Dünya ne kadar küçük değil mi Emine'cim. Duyunca ben de çok şaşırdım bu tesadüfe.

    Fizik Tedaviye başladık. Geçicek inşallah ;)

    YanıtlaSil
  12. Şanslı--Arkadaşım teşekkür ederim. Alıştın mı yeni evine canım?

    YanıtlaSil