02 Ağustos, 2010

İŞ BAŞI...

Tatil bitti...Bugün itibariyle işe başladım.

Dolu dolu geçen bir tatil oldu benim için. Nasıl geçti bir ay hiç anlamadım. Ne kadar güzelmiş sabahları saat zili ile uyanmamak, yayıla yayıla kahvaltı yapmak, kızımla sınırsız zamanlarda vakit geçirmek, ailece doyasıya birarada olmak.

Yediğimiz içtiğimiz bizde kalsın nerelere gittik onlardan sözedeyim.

Önce Çanakkale Bozcaada'ya gittik. Dört gün kaldık bu şirin adada. Dördüncü günün sonunda hava öyle bir bozdu ki sanki sonbahar mevsimine görü döndük. Apar topar toplanıp Foça'ya geçtik.

Her ikisine de ilk kez gitmiş biri olarak Foça'ya bayıldım. Tam aradığım tatil beldesi. Yaşamla içiçe. Yaşayan bir tatil kasabası. Tam kafa dinlemelik. Sabah küçük otelimde kahvaltı yapmak, köşedeki dondurmacıdan dordurma alıp çarşıda bakına bakına gezmek, deniz kenarındaki çay bahçesinde tavşan kanı çayımı yudumlarken İnci'nin parkta koşturmasını seyretmek, akşamları sahildeki restoranlarda demlenmek nasıl iyi geldi anlatamam. Foça, merkezinden denize girilebilecek bir tatil yeri değil ama. Denizi kötü olduğu için değil, plajı olmadığından tercih edilmiyor. Ben iskeleden de denize atlarım derseniz bütün Foça'nın kıyı şeridi size ait :)

Bozcaada ise sakin bir tatil arayanların uğrak yeri. Ada da neredeyse tüm plakalar İstanbul. İstanbul Bozcaada da haberiniz olsun ;) Sanki 80'li yıllarda bir kıyı köyündeymişim gibi hissettim kendimi. Merkezde ki kahve, restoranlar, meyhaneler... Mutlaka gidip görülesi ve de kalınası bir yer ama bilin ki iki günden sonra sıkılmaya başlayabilirsiniz.

Tatile gitmeden önce baş gösteren bel fıtığı rahatsızlığım ne durumda peki?

Onbeş seans fizik tedaviye gittim. Ama hiç bir faydasını görmedim :( Çevremde kiminle konuşsam fizik tedavinin sonuç vermediğini söylüyorlar ki, keza bende bir sonuç alamadım. Sonuç alamayınca eşim mezoterapi yaptı. Hakikaten iki hafta kadar kuş gibi rahatlamıştım, ağrım yoktu. Ama İnci'yi bir kaç kez kucağımda taşımak zorunda kalınca yeniden başladı ağrılarım. Hatta dün gece tavan yaptı. Hiç bu kadar zorlanmamıştım. Ne yapmak lazım onu da bilmiyorum :( Bel fıtığı olup da tedavisi sonuç veren var mı arkadaşlar? Bel çekenlere mi gitsem acaba?! Denize düşen yılana sarılırmış derle ya. Ne yapacağımı şaşırdım anlayacağınız.

Amigurumilerim ile aram nasıl?

Tatilde elime almadım desem yeri var? Aklıma da gelmedi. Neden böyle oldu bende anlamadım :) Şaşırdım kendi halime. Yalnızca hafta sonu bir inek ördüm. İlerleyen günlerde paylaşacağım buradan.

Bloğuma gelen yorumlarda pasajımın tatilde olması ile ilgili sorular vardı. Ben tatilde olunca pasajımı da kapatmıştım arkadaşlar. Bugün itibariyle tekrar açıyorum dükkanı :)

Bloğumda ki videoların izlenemesi ile ilgili bir kaç mail gelmiş. Sanıyorum blogspot'tan kaynaklanıyor. Görünürde bir problem yok. Bir kaç güne kadar düzelmez ise hafta sonu evden tekrar yükleyeceğim.

Çalışanlara güzel bir hafta, tatile gideceklere ise iyi tatiller diliyorum. Sağlıcakla efendim.

8 yorum:

  1. Hoşgeldin canım,tatilinin iyi geçmesine çok sevindim....Yeni gurumileri bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin canım,tatilinin iyi geçmesine çok sevindim....Yeni gurumileri bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  3. hosgeldınnnnn dılekcımmmmmmmm anlasılan degmıs tatıle sımdı harıl harıl motıve oldun tembellıgı bırak ve gurumılere acıl don bakem heyecanla beklıyorum arkadasım kuzucugunu operım sevgıler :))

    YanıtlaSil
  4. Canım hoşgeldin.
    İyi bir tatil geçirmişsin.Ne güzel.Tatilde elne bir şey almamak çok daoğal.Ama bir şeyler yapmayı özlüyor insan,zaman uzun olunca.Sakın belini çektirme sakat kalırsın Allah korusun.Yine iyi bir uzmanın yönlendirmesiyle bir şeyler yap bence.Mudanya'dan sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldiiiiiiiiiiiiiiiiiin canım ne güzel bir tatil geçirmişsin oh ne iyi gelmiştir :))

    YanıtlaSil
  6. Tatesal--Teşekkür ederimmmm.Fırsat bulduğum en kısa sürede payalaşacağım gumilerimi.

    Edaca--Canımcım nasılsın. Döndük tatilden ama inan yorgunluk da oluyor. Valiz boşlatıp toplamaktan bir hal oldum. Amaaaa her şeye rağmen tatil güzel.

    Şanslı--Arkadaşım Mudanya'ya sevgiler. Çok özledim buraları. Denize düşen yılana sarılırmış. Belimi çektireceğimden değil ama arayıştayım. Allah dermansız dert vermesin.

    Bahar Yorgun--Arkadaşımmmm çok teşekkür ederim. Güzeldi.

    Asosh--Canım hoşbulduk. En kısa sürede geliyorum ziyaretine...

    YanıtlaSil
  7. Çooook geçmiş olsun...Bel ve boyun fıtığı benim de sorunum...
    Öncelikle doktorunuzla tekrar görüşün mutlaka, ihmal etmeyin...
    Yürüyüş ve yüzme düzenli yapıldığında çok çok iyi geliyor..
    Bir de hani hep '' 2 kilo bile kaldırmayacaksın '' derler ya biz kadınlarda öyle bakakalırız, ağır kaldıracağınız zaman veya eğilip kalkacağınız yoğun bir iş trafiği varsa o saatler için belinize uygun çelik takviyeli korse kullanın..çok yardımcı oluyor, yanlış ve ani hareketleri engelliyor ama sürekli kullanmaktan kaçının... bir de Jel sürün sık sık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil