23 Eylül, 2010

Kırmızı Kafa


Bulundu...

Sağolsun Hatun Abla'mız bulmuş. Dün akşam İnci'nin odasını topluyorum, Aaaaa bir baktım monitörün üzerinden bana bakıyor kırmızı kafa. Sevindik tabi. Hatunumuz olmasa yanmışız biz a dostlar.

Kırmızı kafanın gözlerinde 7 mm yeşil göz, yanaklarında ise özel kalemimizi kullandım. Saçlarını ise burada ki tekniği kullanarak ördüm. Bu saç modeli düğümleyerek saç takmaktan kesinlikle çok daha kolay örülüyor ve şık duruyor. Denemelisiniz. Bebeğimizi ise pasajımda inceleyebilirsiniz.

İncisel okul maceralarımız ne durumda peki?

Bugün dördüncü günümüzü bitireceğiz. Maşallah aksi bir durum yaşamadık henüz. İlk gün anneannesi ve babası ile gitti okuluna. Dolayısıyla kendi gözlemlerimi değil de onların gözlemlerini paylaşacağım burada.

Gitmeden önce pek bir heyecanlanmış İnci'miz. Çantası zaten bir gece önceden hazırlanmıştı. Bu hazırlık sırasında meşhur taş koleksiyonumuz bile çaktırmadan girmiş çantanın içine :) Gittiklerinde ağlayan öğrencilerden tedirgin olmuş önce ama sınıfında ki oyuncakları görünce kolayca adapte oluvermiş konuya. Öğle yemeğini bızdıklaya bızdıklaya da olsa yemiş.

Yemek konusunda benim için günün en iyi tarafı.

Tüm gün yemek saati dışında bir şey yemediği için akşam yemek yiyişini görmeliydiniz. E tabi yemek yemediğinde peşinden koşturacak bir anneanne yok okulda. Çok güzel oldu bu durum. Nasıl keyiflendim gözlerini devire devire yemekleri hüpletirken bilemezsiniz. İlk gün ebeveynler misafirdi okulda ama ikinci gün öğrenciler öğretmenleri tarafından kapıdan teslim alındı. Şu anda okulu arayıp sorduğumuzda uyumlu ve pozitif bir çocuk diyorlar ama ay sonunda gelecek raporlarda göreceğiz gelişim çizgisini :)

Ve ilk günden daha doğrusu üçüncü günden sevinçlerimiz var...
Sevgili Banu o yoğunluğunun içerisinde yetiştirdi bebeğimizi okulun ilk gününe. Mis gibi lavanta kokuları ve özel çantası içinde ulaştı elimize ama ilk günün yorgunluğu ve uykusuzluğu ile göremedi prenses bebeğini. Dün akşam nihayet kavuştular birbirlerine. Bakar mısınız mutluluğuna.



Banu'cum çok çok teşekkür ediyoruz ilgin için, emeğin için ve incelikler için ;)

Bu arada okuldan "Öğrenci Tanıma Mektubu" istediler. Amaç okulun ve öğretmenin çocuğu tanıması. Bu mektubu daha kayıt dönemi istemiş olmalarına rağmen bir türlü elim gitmemişti hazırlamaya. Düşünüyorum ne yazayım diye. Yokkkk çıkmıyor. İnsanın evladını kelimelerle anlatmaya çalışması ne zormuş. Her şey dört dörtlük ve hiç olumsuz bir durumumuz yok ya!
SANKİ :)
İşte o sebepten mütevellit yazamamıştım bir türlü. Neyse ki sonunda yazdık mektubu.
Görmelisiniz!
Dört dörtlük. Hatta benim ki dışarıdan bakılınca beş beşlik beşgen bir mektup oldu :)

Hey yarabbim. Her çocuk anne babanın gözünde on numara. Mübarek evlat kakasını yapsa alkış tutup tezahürat yapıyoruz. Gerisini siz düşünün artık. Bu konuda Aziz Nesin'in Şimdiki Çocuklar Harika ve Şimdiki Çocuklar Hâlâ Harika isimli kitaplarını mutlaka okumalısınız. Düştüğümüz, düşebileceğimiz ve hatta birebir yaşadığımız durumlar ne hoş bir dille hicvedilmiş. Okurken bolca tebessüm edilesi kitaplar her ikisi de.

Şimdilik bu kadar buralardan. Sağlıcakla.

13 yorum:

  1. Merhaba canım.
    Her zamanki gibi örgü bebeklerin süper olmuş.Eline emeğine sağlık.İncide okula başlamış hayırlı uğurlu olsun inşallah.İyi bir öğrenim yılı olsun inci ve bütün çocuklar için...
    Sevgiyle:)

    YanıtlaSil
  2. Kırmızı kafa pek güzel olmuş elinize sağlık. Bu arada sevgili İnci'nin okul maceraları beni 1 sene önceye götürdü. Geçen sene bu zamanlar ben de sizinle aynı duygular içindeydim :) Okula başlangıcın bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Defnemin akşam yemeklerini yiyişi hiç gözümden gitmiyor. Sağlıkla büyüsünler inşallah.

    YanıtlaSil
  3. masallah kuzuma Allah zıhın acıklıgı versın

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı uğurlu olsun okulunuz.Çocuklarımızın okula başlaması da ayrı bir seramoni,ayrı bir heyecan.bebekte çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.bende caliou bebeği bitirmiştim.Bu bebekten de deneyebilirim.bebeklerde en çok saç kısmını yaparken sıkıldığımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim.Bunun kolay olduğunu söylüyorsunuz.bakalım becerebilecekmiyim.hem değişiklik de olur.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı ugurlu olsun :) ben de oğlum anasınıfındayken senin tabirinle beş beşlik bir mektup hazırlamıştım istekleri uzerine...sınıfta okumuşlar bütün mektupları aksam oğlum eve geldiğinde beni rezil ettin anne demez mi:))))

    kırmızı saçlı bebek çok irin olmuş hafif bronz mevsime uygun elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Şanslı--Canımcım çok teşekkür ederiz. İnci'mizde başladı çok şükür. Allah utandırmasın.

    YanıtlaSil
  7. Süslü Püslü--Teşekkür ederiz arkadaşım. Sorma bizim maceraları :) Aslında bir de senin bakış açından değerlendirmek lazım anne babaların bu hallerini. Okulumuzda fazla müdaheleci velilere tabiri caizse sinir oluyordum. Ama veli oldum ya. Duramıyorum. İçim kaynıyo. En ufak bir şey de şarlayasım geliyor. Dizginlemeye çalışıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Eadaca--Edoşummmm. Teşekkür ederiz. Nerelerdesin?

    YanıtlaSil
  9. Mehtap--Mehtapçım bu saç şekli tek tek düğüm yapmaktan çok daha kolay. Üstelik derli toplu hoş duruyor. Caillou bebeğini merakla bekliyorum. Bunu da denemelisin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. Çocukla Çocuk--Teşekkür ederiz Funda'cım. Bizim mektup tam beş beşlik oldu hakikaten :) Saklanası ve yıllar sonra tekrar okunası kıvamda :) Bizim ki öğretmenlere yönelik bereket de oradan kurtardı kuzucum.

    YanıtlaSil
  11. Maşallah,bi hayli büyümüş inci,
    kitapları not ettim,teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. biz anneler icin yiyiyormu cocuklar icin eglencelimi önemli. her ikisinide bulmussunuz ne mutlu. dahada eglenip daha cok sosyallesecek hizla emin ol. o bebege sarilan minik ellerin samimiyeti ayri sahane en saf en temiz duygularla samimi gülücüklerle... harikasiniz

    YanıtlaSil
  13. Betül--Eveettt. Benimde okulda ki ilk sorum İnci yemeklerini yiyor mu, uyumlu mu olmuştu. Onlar mutlu olunca her şey daha güzel. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Betül'cüm

    YanıtlaSil