20 Eylül, 2010

Yeni Bir Başlangıç


Biraz tereddüt ve fazlaca heyecan yaşıyoruz son bir haftadır.

İnci'miz bugün okula başlıyor. Kendi deyimiyle üççç yaşında kocaman bir kız. Bu da okul için çektirdiğimiz ilk vesikalık fotoğrafımız :)

Kayıt öncesi gezdiğimiz okulların sayısını hatırlamıyorum bile. Hepsi tek tek incelendi, sınandı. Bir çok okul tarafından hayretle karşılanan ama aslında olması gereken bu okul inceleme dönemimizi bitirdik ve sonunda kesin kaydımızı geçtiğimiz haftalarda yaptırdık.

Okul inceleme meselesine gelince tabi ki gezeceğim, göreceğim, inceleyeceğim, ıncığını cıncığını çıkaracağım. Bundan doğal hiç birşey olamaz! Bir ayakkabı alırken bile kaç mağaza gezip karar veriyoruz. En kıymetlimi teslim edeceğim eğitim kurumuna karar vermek için okul gezmek kadar normal bir şey düşünemiyorum. Her bilinçli ebeveynin de mutlaka bu süreci yaşaması gerektiğini düşünüyorum.

...Ve İnci, bugün itibariyle artık okullu oldu. Bıraksalar salya sümük ağlayacağım hani. Ama bu ağlayış hangi duygu ile olacak orasını kestiremiyorum. Resmi ilk okul gününde İnci'nin yanında olamayacak olma duygusu şu an için daha ağır basıyor galiba. Yoksa ortama alışamayacak, uyum sağlamayacak gibi bir tereddütüm yok. Gelir üstesinden benim bilmişim :)

Gelelim bize.

Uzun zamandır yokum yine ortalarda. Hava sıcaktı, ramazandı, bayramdı, yeni eğitim dönemi ve iş yoğunluğu derken bayağı uzun bir ara oldu hakikaten. Amigurumilere devam yine. Eskisi gibi harıl harıl örmüyorum ama fırsat bulduğum zamanlarda tığımı elime almaktan keyif alıyorum. Birer kırmızı kafa ve pembe kafa yaptım bu arada. Kırmızı kafa bayram gezmelerimizde kayboldu gitti :( Kendisinden bir haber alınamıyor. Bir palyaçomuz ise sipariş olarak hazırlanarak yeni sahibiyle buluştu.



Kitap çalışmamız bitme aşamasına geldi. Bir kaç ufak detay dışında hazır sayılır. Asıl olay yayınevleri ile görüşme kısmında. Bakalım durum netleşince paylaşacağım sizlerle de. Olmadı diyelim, endişeye mahal yok, direk kendim bastıracağım arkadaşlar. Kitap işinin tam da ortasında olan ben bile şaşıp kalıyorum ortada dönen rakamları görünce. Dudak uçuklatacak cinsten. Yani kitabı yazma değil de basma ya da basabilme kısmı hepsinden daha meşakkatli. Bakalım daha neler yaşayıp göreceğiz.

İnci'mle geziyoruz, tozuyoruz. O gezmelerden bir kaç kare şimdi. Resimler tercüman olsun bize :)

Hayal Arkadaşlarım'a ulaşmak için mail adresimiz info@hayalarkadaslarim.com olarak yenilenmiştir. Bundan böyle mailleriniz için bu adresi kullanabilirsiniz.

E şimdilik benden bu kadar. En kısa sürede görüşmek üzere.

24 yorum:

  1. keyifli kareler...
    yeni başlangıcınız hayırlı olsun,

    YanıtlaSil
  2. İncirimin yeni başlangıcı hayırlı olsun, tabiki seçiceksin en güzel okulu annesi.. :) öpüyorum sizi..

    YanıtlaSil
  3. Özlemişim Gumim yazılarını...İnciri yerim.Ne kadar da yakışmış saçları.Allah yüzünüzdeki gülümsemeyi eksik etmesin.Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun.demek okullu oldunuz.eminim hemencicik uyum sağlar annesi.baksana nasıl da bilmiş bakıyor.
    kitaba gelince haklısın olay bastırmakta zaten.sponsorun yok mu.hemen imdaaaat çağrısı at.belki işe yarar...

    mutluluğunuz daim olsun .resimlerde belli oluyor.
    öpüyorum .sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. AH NASIL ÇABUCAK KOCAMAN OLUYOR BUNLAR.NASIL BÜYÜMÜŞ DİLEKÇİĞİM.BİR BAKACAKSIN ÜNİVERSİTE SINAVLARINA HAZIRLANIYOR.ALLAH HEPGÜZEL GÜNLERİNİ GÖSTERSİN .İKİNİZİ DE ÇOK ÇOK ÖPERİM MAİL ATMIŞTIM SANA .

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı olsun Dilekcim,sen ondan daha heyecanlısındır eminim.Bizim de bir yılımız kaldı okullu olmaya.Bu arada İnci aynı sen:)

    YanıtlaSil
  7. kitap yazmaya başladığınızı bilmiyordum,iyi fikir:)
    geçen sene yaseminin de vardı böyle bir fikri ne güzel düşünceler:))

    YanıtlaSil
  8. Fosi--Canımmm teşekkür ederim. Evladı olan için farklı duygular.

    YanıtlaSil
  9. Tugcea--Tuğçecim karabatak gibi bir görünüp bir kayboluyorsun. Çok özledik seni. Sağol canımcım.

    YanıtlaSil
  10. Adsız--Sedacım ben de özledim buralarda olmayı. Ama biliyorsun okulun ilk zamanlarını. Bir karmaşadır gidiyor. En kısa sürede rutine dönmeyi diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Smilena--Semracım çok teşekkür ederiz. İlk günümüz rahat heçti maşallah. Sıra ikinci günde :) Kitabımın hazırlığı, yazım aşaması bitti. Sponsor arayışı içinde değilim şu anda. İnşallah kendi imkanlarımızla işin altından kalkarız Semracım.

    YanıtlaSil
  12. Örgücü Ninem--Ninecimmmm nasılsınız. Aldım aldım mailinizi. Ama şimdi. Bizim şirket outlooğumuz bir haftadır sorunlu. Ve çözülecek gibi de görünmüyor :( Çok özledim sizi. Allah bugünleri gösterdi. Nasıl heyecanlanıyor insan anlatamam. Umarım bu heyecan hiç kaybolmaz yüreklerimizden. Ellerinizden öperim.

    YanıtlaSil
  13. Başak--Başak'çım çok teşekkür ederiz. Armut dibine düşermiş. Benziyor hakikaten :)

    YanıtlaSil
  14. Fatoş--Fatoşçum çok teşekkür ederiz. Fikir olma aşamasından çıkıp somut bir hale dönüştü yaz döneminde ve matbu olmayı bekliyor. Allah utandırmasın.

    Düşünceler hayata geçince daha da güzelleşiyor.

    YanıtlaSil
  15. Hayırlı olsun.Başarılar dilerim.Fotolar çok tatlı:))

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı olsun İnci'nin yeni okulu, ilk okulu. Elbette ince eleyip seçim yapmak en doğal hakkın Dilek'cim, çocuklarımız söz konusu.
    Kitap konusunda yolun açık olsun çok mutlu oluruz okumaktan.

    YanıtlaSil
  17. Dilekcim güzel yorumun için teşekkürler....O şeker bilmişi yerim ben çok tatlı....okul hayatında başarılar dilerim daha nice yıllara hep başarıyla....öpüyorum...

    YanıtlaSil
  18. Enerji--Canımmm.Çok teşekkürler. Fotolar bizi yansıtıyor :)

    YanıtlaSil
  19. Çocukla Çocuk--Özlemcim Fulya'cım çok teşekkür ederiz. Biz de okul yoluna adımımızı attık bakalım. Kitabı basabilmeyi becerebilirsek :) ilk örneklerden size de göndereceğim hemen. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  20. Tatesal--Ablam Allah bize de göstersin sizin mutluluklarınızı. Güzel yorumun için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. ne güzel bir duygu insanın çocuğunun büyüyüp artık okula başlaması bizde bugünlerde aynı sevinci yaşıyoruz 2gündür benim kızımda okullu
    kitabınıda merakla bekliyorum inşallah kısa sürede basacak matbaa bulabilirsin

    YanıtlaSil
  22. merhaba,
    site harika.ben de amigurumiye uzun bir suredir merak sarmistim,cok faydasi olacak burdaki anlatimlarin.
    yalniz tek bir sorunum var,sayfanizin fonu(altligi) yazilari okumayi cok zorlastiriyor bu cizgiler.dana duz bir fon secmeniz mumkun mu?
    tesekkurler,iyi calismalar.

    YanıtlaSil
  23. Adsız--Aramıza hoş geldiniz :)

    Ben örmeye ilk başladığımda kimden yardım istesem "Bilmem doğaçlama örüyorum" diyordu. Yok böyle bir şey oysa ki :) Bu işin belli temelleri var, onun üzerinde şekillendirip örüyorsunuz. Çocuklarını ördükleri oyuncaklar ile sevindirmek isteyenler doya doya örsünler diye her bildiğimi paylaşıyorum.

    Web sayfası tam anlamıyla yüklenmeden yeni bir sayfaya basarsınız arkadaki çizgiler görünüyor. Tam anlamıyla yüklendikten sonra denerseniz soru olmayacağını düşünüyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  24. Inci'nin okulu hayirli ugurlu olsun, artik kücükten okullu oluyorlar, hayati daha erken ögreniyorlar :) Ögrenim hayatinda bircok basarilar elde eder ins. hep.
    Ben ugramayali bayagi seyler örülmüs, yapilmis, biraz göz attim yazilara. Özlemisim blog gezinmeyide :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil