21 Ekim, 2010

Akşam Sefası


Akşam olup da her işimi bitirdiğim de köşeme geçip örgülerimi elime almaktan daha güzel bir şey var mı hayatta?

En mesut anlarımdan biri.

Almışım sehpamın üzerine tavşan kanı çayımı, başucu lambam ışıl ışıl, ortalık sus pus, cogito yanıbaşımda, kızım mışıl mışıl uykuda, sağlığımız yerinde...Hayat da daha ne isterim ki?

Yazıda geçen "başucu lambam ışıl ışıl" bölümü "Ne alaka!" dedirtiyor okuyunca. O yüzden açıklama gereği hissettim. Sevgili cogito ile eve taşındığımızda antin kuntin olacaz ya, avizeleri ortamı loş yapan cinsinden aldık. Zorun ne be kadın. Alsana bildiğin şıkır şıkır bir avize. Işıklandırmadan mütevellit, öleee göz göz bakışıp oturmalık loş bir ortam arıyorsan bizim salon ideal mekan :) Ama bi iş yapayım diyorsan göremiyorum anacım. Yok! Hele ki koyu renk çalışıyorsam! Eskiden florasanlar vardı. Tüm sevimsizliğine karşın ne ışık verirdi değil mi? Benim yakınmalarımdan muzdarip cogito ikeadan almış bir ayaklı lamba. Nasıl sevindim anlatamam. Aynı florasan gibi ışık veriyor, ortama da uyumlu. O yüzden bu konu pek bir mühim benim için :)

Gelelim diğer mevzulara :)

Pasajdaki dükkanımda bezyüzlü satış rakamlarına ulaştık. İlk kez malzeme ve oyuncak satışı yapmaya başladığımda nasıl tedirgin, ürkektim. Şimdi bu rakamlar! O dönem söyleseler "Hadi ordannn" deyiverirdim. Bu işe gönül veren, el emeğime ve oyuncaklarıma değer katan, amigurumi malzemesi de neymiş deyip mağazamı gezen, alışveriş yapan tüm dostlara çok teşekkürler.

Web sayfam yenileniyor. O yüzden bir süreliğine hayalarkadaslarim.com uzantısından ulaşılamayacak. Yine blogspot adresi ile giriş yapmanız gerekiyor. Kısa bir süre :)

Kitabıma gelince. Aslında blog yazma sevdamı askıya alan en önemli konu bu. Ne zor işmiş. Ki benim elimde geçen yıldan öğrencilerime hazırladığım dokümanlar olmasına karşın bu denli zor oldu. O da olsun, bu da olsun, bunu da koyalım derken süreç sürekli uzuyor. Neyse ki konunun yayınevi ayağını çözdük. Allah nasip ederse yılbaşı gibi hazır olacak. Güzel enerjinize ve dileklerinize ihtiyacım var :)

Kızımcım anneanne ve dedesiyle beraber kaplıca tatilinde. Okula başladı başlayalı sürekli hasta. Terliyor ve teri üzerinde kuruyorsa ertesi gün burun tıkanıklığı ve öksürükten evdeyiz :( Bu tatsız konuyu okul hayatının ilk yılı olmasına bağlasak da işin içine var olan alerjik durumu girince hastalığı bol, gecesi uykusuz günler geçiriyoruz son bir aydır.

Minik haylazım o benim. Dün akşam yanımda olmadığı halde yine yaramazlığını hissettirdi. Resimden anlaşılıyordur herhalde. Amigurumi kalemlerimi itinayla parça pinçik edip tekrar kutusuna geri koymuş! Bunlar az hasarla kurtulmuş olanlar. Tanrımmm. Kutuyu açınca şok oldum.

Bu şokla kalın sağlıcakla diyorum. Görüşmek üzere.

24 yorum:

  1. bu işte gerçekten mükemmelsiniz. Sizi ilgiyle takip ediyorum. En çok da kitabımınıza çok sevindin. Sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Biz de size tüm güzel başarı dileklerimizi ve sevgi dolu enerjimizi gönderiyoruz...

    YanıtlaSil
  3. Akşam sefası he : )) Okuyunca gülümsedim doğrusu. Her akşam biz de de aynı durum, çocukları uyutunca ve işlerde bitince bir ohh ve oyuncaklarım : )

    Kızınla daha az hasarlı ama mutlu mesut zamanlar diliyorum : )

    YanıtlaSil
  4. dilek bayılıyorum senin azmine,girişimci ruhuna.dört gözle bekliyorum kitabı...

    YanıtlaSil
  5. Selmaninsepeti--Teşekkür ederim Selma'cım. Güzel yorumun şımarttı beni ;) Aralık ayına kadar sabır.

    YanıtlaSil
  6. kitabı sabırsızlıkla bekliyorum, imzalısından bi tane bana da ayırın:) bu arada kendi adıma çooook uzak gelen şeyleri gerçekleştiriyorsunuz ya, nasıl takdir ediyorum sizi bilemezsiniz. girişimci ruh bu olsa gerek...

    düşünsenize ileride kızınız benim annemin kitabı var diyebilecek. kaç annenin kitabı vardır ki ülkemizde?

    başarılarınızın devamını diliyorum. hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  7. Dekor Grubu--O enerjiyi aldım şimdiden. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Canfeza--Annelerin beklediği anlar akşam sefaları :) Hele bir de o anne çalışıyorsa ikiye katlanıyor o sefa saatleri. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Az hasarlı olması konusunda sürprizsiz hiç bir günümüz yok diyebilirim :) Full aksiyon İnci'miz.

    YanıtlaSil
  9. Başak--Arkadaşım ben de dört gözle bekliyorum kitabı. Çok heyecanlı işler...

    YanıtlaSil
  10. Nuran Özalp--Nuran'cım kızım artık öylesine doydu ki bu oyuncaklara "Anne çıkara çıkara bu kitabı mı çıkardın pehhhhh" de diyebilir :) Zamane çocukları hiç belli olmuyor. Güzel yorumun için teşekkür ederim arakadaşım.

    YanıtlaSil
  11. ay canım aynı dert bende de var koskoca salonda sadece bir loş lamba eşim fazla ışık sevmiyor avizelere hasret kaldım valla geceleri bende ışığın dibine oturuyorum

    YanıtlaSil
  12. ÇALIŞKAN ARIM BENİM,GURUR DUYUYORUM SENİNLE.ALLAH SAĞLIĞINIZI,MUTLULUĞUNUZU DAİM ETSİN.ŞİKAYET YOK ÇOCUKÇA YARAMAZLIKLAR ONLAR.BENCE ODA İŞ YAPMIŞ NİNEM.YETİŞİYOR ARKADAN İKİ NUMARALI AMİGURUMİCİ.

    YanıtlaSil
  13. Necmiye--Onların işi yok akşam vakti ince işlerle :) Babam da eşimde loş ışık seviyor. Ayaklı lamba ile çok rahat ettim. İkeada bol çeşit, uygun fiyat neler var neler. Bir bakın isterseniz. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  14. Örgücü Nine--Ahh hhaaa haahah...Birinci siz, ikinci kızım...Bende araya karışık. Bilseniz evdeki yaramazlıklarını. Her yer, her yerde. Kalk gidelim diyor evdeki tüm eşyalar :)

    YanıtlaSil
  15. Kolay gelsin arkadaşım.Kitabı sabırsızlıkla Nidoş ile bekliyoruz.Kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Gumisemmm--Öyle çok özledim ki seni. Hem insan olarak hem de iş anlamında ;) Sizin oda topyekün yatışta, ebedi kış uykusundalar...

    YanıtlaSil
  17. O kitabı dört gözle bekleyenlerden biri de benim sevgili hocam. Bana çok güzel bir dünyanın kapılarını açtınız. İnci'yi tanımak da başlı başına bir güzellikti :) Burçin.

    YanıtlaSil
  18. Başarıların daim olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. mrb ablacım ıyı pazarlar:)sıze bır armaganım var bloguma ugrarsanız cok sevınırım:)

    YanıtlaSil
  20. Sefan olsun canım.Seni satışından dolayı kutluyorum.Senden dönüşte bende alacağım inşallah amigurumi malzemeleri.O küçük yaramazı öp benim için.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Burçin Hanım--Sizinle tanışmış olmaktan nasıl mutluyum bir bilseniz :) Tüm güzellikler sizin o güzel kalbinizde başlıyor.

    YanıtlaSil
  22. Enerji--Teşekkürler arkadaşım. Hepimiz için.

    YanıtlaSil
  23. Yasemin--Yasemin hanım ödülümü aldım ve de geldim bile :) Çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  24. Şanslı---Canım dön artık yaww. İstediğin zaman uğrayabilirsin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil