31 Ocak, 2011

Amigurumi Dora the Explorer


Sanıyorum İnci bir ya da bir buçuk yaşındaydı. Bir alışveriş merkezine girerken kocaman bir uçan balon suratıma yapışmıştı. Bu da neymiş diye bakınca bir ucu çocuğun elinde bir ucu cüssesinden dolayı kontrolsüzce oraya buraya savrulan Dora balonu ile karşılaşmıştım.

Ben "Aaa bebek balona bak İnci" diye tezahürat yapa durayım, balonun sahibi kız çocuğu kaşlarını çatıp cevabı yapıştırmıştı.

"O bebek değil! Dora"

Neee!

Dora mı? O ne ki?

Sevimsiz koca gözlü bi bebek işte. Ne biçim isim koymuş balona diye düşünüp ayrılmıştım oradan.

İnsan çocuğu olunca öğreniyor her türlü abidik gubudik işleri. Bizim velette öğrenmiş bu Dora'yı. Hangi ara nerde görmüş öğrenmişse. Önce kitaplarını istedi. Aldık. Ardından çizgi filmlerini izledi. En son Cumartesi günü "Dora balonu alır mısın Anne?" deyince.

Hadi onu da alalım bakalım dedik.

Alışveriş merkezinin içinde salınan Dora balonlarının yanına gittik. Bizim kız aldı balonu. Mutlu mesut.

Ben de ödeme yapacağım.

Kasiyer kız 18,00 TL demez mi?

El insaf yahuuu! Maliyeti iki lira olmayan bir ürün 18.00 liraya satılır mı?

"Lisanslı ürün abla bunlar"

Yawww anladık lisanslı da. 18.00 liradan bahsediyoruz. Hadi olsun olsun 10.00 lira olsun. İki sallayıp patlatıp atacak. Para kolay mı kazanılıyor. Akşama kadar milyon çeşit insanın ağız kokusunu çekiyoruz.

Almadım elbet! Almam da. Aynen balonu geri bıraktım. Konu burada cebimden çıkacak para değil, o balonun ederinin o olmadığı benim için. Doğru oyuncakçıya gittik. Aradık taradık ancak oyuncakçıda Dora yok maalesef. Ben sana örerim kızım Dora deyince ikna oldu İnci ve ayrıldık oradan.

Akşama eve gelince başladık Dora'mıza.

...Ve 28 cm lik Dora sabah İnci'ye Merhaba dedi.

Mutlu bir hafta diliyorum herkese. Sağlıcakla efendim.

HAMİŞ: Sarı Kafa oyuncak çekilişimiz yarın. Heyecan dorukta. Katılmak için ise halen daha şansınız var. Detaylar için tık tık.



18 yorum:

  1. eeeee bendeee oyleyım kuzum hıc tanıyamıyorum karakterlerı :)))))
    dıle dusuyooo hımmm buymus demekkı dıyrorum :))))))))

    haklısınnnn bazen abartıyorlar boylee bazı urunlerı bızım buradada wold dısney dıye bı magza var hersey ates pahası elbıseler vs.......
    bu arada dora cok sevımlı olmus maymunu eksık bacım maymunuda ör

    YanıtlaSil
  2. evet ya çok haklısın serbest piyasa ya tutturabildiğine satıyorlar.İşte herkez param var alayım demese bunlarda satamasa mecbur ucuzlatacaklar.

    YanıtlaSil
  3. Dora ve ardından da Diego :) Defne 1-4 yaş arasını bu ikiliyle arkadaş olarak geçirdi :) Ama gerçek anlamda çok ciddi şekilde olumlu davranış değişikliklerine sebep oldu. Defne 1,5 yaşındayken emniyet kemerini hiç itiraz etmeden "Güvenliğimiz için" diyerek takıyordu :) Ama itiraf etmeliyim ki ne kadar istese de o balonlardan almaya bir türlü kıyamadım :)

    YanıtlaSil
  4. Ya harika olmuş. Size kanım nasıl kaynadı bilseniz, Anne diyebilir miyim:) Benim de hayran olduğum masal kahramanları çizgi filim kahramanları var:))
    Şaka bi yana, gerçekten böyle marifetli bir anneye sahip olduğu için İnci çok şanslı.
    Hem sağlıklı hem de ekonomik bir oyuncağa sahip oluyorsunuz.

    YanıtlaSil
  5. allahım ya bayılıyorum bu bebeklere el becerim olsada bende yapabilsem kızım için süper olucak aslında ancak bakıp duruyorum begenerek yaptıklarınıza maşallah valla ellerinize sağlık hepsi bir harika valla ne diyim allah banada bu yetenegi verseymiş keske :(

    YanıtlaSil
  6. allahım ya bayılıyorum bu bebeklere el becerim olsada bende yapabilsem kızım için süper olucak aslında ancak bakıp duruyorum begenerek yaptıklarınıza maşallah valla ellerinize sağlık hepsi bir harika valla ne diyim allah banada bu yetenegi verseymiş keske :(

    YanıtlaSil
  7. Dilekciğim Doran harika bende 2 tane ördüm hediye ikiside biri daha yerine ulaşmadı hala bizde konuk..
    Benim Ege'm ço izerdi Dorayı eğitici program çocuklar seviyor işte.

    YanıtlaSil
  8. Edaca--Biz de pek televizyon izlenmiyor Eda'cım. Akşam İnci de söylüyordu buna Buzz örelim anne diye. Doğru mu söledim bilemedim. O maymunun adı Buzz mu ne :)

    YanıtlaSil
  9. Karabidikim--Onsekiz liraya balon mu olur arkadaşım. Her anne baba biraz olsun duyarlı davransa olmaz bu durum diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Süslüpüslü--Şimdi sırada Diego mu var :) Dur bakayım şuna. Aman almayalım o balonları. O da eksik olsun. Neymiş o. Çocuklar istiyor, analar alıyor. Bir şekilde satıyorlar.

    YanıtlaSil
  11. Ay-ser--Deyin deyin :) Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında amacımız tüm annelerde bu farkındalığı yaratmak. Gün geçtikçe bunun bilincinde olan annelerle büyüyoruz.

    YanıtlaSil
  12. Nurşen--Nurşen hanım hiç öyle düşünmeyin. İnanın yaparsınız. Bir iki denemeden sonra anlıyorsunuz mantığını. Siz benim ilk bebeklerimi görseniz ne gülersiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Özlem Mercan--Biz de bu dönem sürekli bu izleniyor. Bu da bir süreç herhalde :) Doraları güle güle kullansın sahipleri. Kimbilir nasıl sevinmiştir alınca :)

    YanıtlaSil
  14. ahh dora dora dora...
    bu dorayı oğuz çok seviyor çizgi filmi eğitici güzelde sabahın erken satinde yayınlanıyor nedense.
    valla çok sevimli olmuş arkadaşı maymuş var onuda ör bari tam olsun:)
    eline sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık çok da şirin olmuş iyi yapmışsın hiç olmazsa daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir oyuncağı oldu:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Döktürmüşsünüz yine Dilek hanım, bereket arkadaşlarını istememiş, bi sürü karakter var o çizgifilmde. Ben maymunlarını çok sevmiştim. Amigurumisini yapmışlar maymunun baya sewimliydi.

    Son dönemdeki çizgi film karakterlerinin çok çirkin olduğunu düşünüyorum hele şu calliou var ölüyorum onu gördükçe. bizim zamanımızın kahramanları daha şirindi. İyiki kızınız calliou istememiş.

    Ama Dora çok güzel olmuş, ifadeleri aynen çıkarıyorsunuz örgüde. tebrikler...

    YanıtlaSil
  17. BENDE ÖREBİLİRMİYİM ÇOK GÜZEL,İNCİM NASIL SEVİNMİŞTİR.BU ARADA ÖRDÜĞÜM AMİLERİ GÖRMÜYORSUN,SONRADA HEP ŞAL HEP ŞAL DERSİN.EDAYLA İKİNİZİ ÖPECEĞİM ÇOK ÇOK GÖRMEDİĞİNİZ İÇİN

    YanıtlaSil
  18. merhaba dilek hanım daha önce de mesaj yazmıştım ama sonradan eşimin hesabının açık olduğunu farkettim. bende dora yapmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler nurhan.

    YanıtlaSil