10 Mart, 2009

Tam 1 Yıl Önce

Bir yıl önce bugün 10 Mart 2008 de işe geri döndüm :( Minik kuşumu anneannesine bırakıp bugün işe başladım. Doğumdan sonra iki ay iznimi kullandıktan sonra 6 ay ücretsiz izin almıştım. İnci 8 aylık olunca da maratona devam. Bu o dönem çekilmiş bir fotoğraf.








3 yorum:

  1. ne tatlı yavrun var maaşallah.
    Çok doğru devlette hakıını bırakmak olmaz
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yaa ne kadar sacma sanki cok birsey yapmislar senin icin!! Ücretsiz izin almissin üstelik bunun neresi iyi birsey anlamadim ki ben onlara göre, güya istende cikarabilirler miydi 6 ay aldigin icin.
    Yurtdisinda böyle degil iste. Yani ben simdi kendimle, kiyaslayinca bu deger bana cok az geliyor. Ben hamile oldugumu ögrenir ögrenmez izne ayrildim is yerinden, bahanem isim agirdi biraz doktorda rapor verdi derken doguma dek ayligimin bruttosunu aldim yani normalde calisirkenden daha fazla, burada böyle kanun. Dogumdan sonrada 2 bucuk yil izin var, is yeri 2 yili mecbur kabul etmek zorunda isten cikaramiyor bu 2 yilda, 2 yil boyuda maasim 3/2 oraninda geldi her ay!Yani bir cocugun krese gidecek yasta olmasi sart ki anne calisabilsin, 1 yasina girmemis bebegi krese mi götürecek insan, mantik olarak daha fazla olmasi gerek zaten, bebegin ihtiyaci oldugu dönem anneye.
    insallah Türkiye'e de bu kural olur ileride!

    YanıtlaSil
  3. Kelebek gibi...

    Maalesef burada şartlar böyle :( Biz bu şartlara bile hayhay derken işyeri izin verip vermemek konusunda sorun çıkartabiliyor bu örnekte olduğu gibi. Medeni toplum olmanın, medeni insan olmanın göstergesi bunlar. Lafın gerisini gelin siz koyun artık...Sevgiler.

    YanıtlaSil